Autogroep Ursem Barten breidt energiedivisie uit met Ecarhome

Ecarhome • Ecarhome biedt nu zowel zonnepanelen, laadinfra als energie-opslagproducten aan particulieren en zakelijke gebruikers.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Pieter Ursem (l.) en Jelle de Vries. (Foto: Ursem Barten)

Dealerholding Autogroep Ursem Barten breidt zijn energiedivisie uit met het bedrijf EcarHome, een nieuw bedrijf dat zich richt op het leveren en installeren van laadpalen, zonnepanelen en energieopslag voor thuis. Het bedrijf startte in 2014 al EcarAccu, waarmee het batterijen recycled. Dat meldt het bedrijf vandaag.

“Door deze toevoeging aan ons portfolio zijn we nu een totaalleverancier van auto’s en duurzame energieproducten”, zegt dga Pieter Ursem. Door het aanbieden van laadpalen, zonnepanelen en thuisbatterijen, kunnen wij huishoudens en bedrijven helpen bij het verlagen van hun energiekosten.”

Voor de energie-opslagproducten worden primair de bij EcarAccu gerecyclede batterijen gebruikt.

EcarHome biedt een scala aan producten, van eenvoudige laadpalen voor elektrische auto’s tot geavanceerde zonnepanelen en slimme energie-opslagsystemen. “We hebben een team van experts die klanten adviseren over welke producten het beste bij hun behoeften passen, en deze vervolgens kan installeren en onderhouden”, zegt Jelmer de Vries, die de operationele aansturing van EcarHome voor zijn rekening neemt.

Recent meldde Hans van de Brug, die verkozen werd tot gezondste dealerbedrijf van Nederland, een app te hebben gelanceerd waarmee gebruikers stroom kunnen afnemen op momenten van overschot, waardoor de prijs onder of rond de nul cent ligt. Het bedrijf mikt daarbij op klanten met elektrische auto’s of thuisopslag.

Ursem Barten staat op plek 29 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60 en Van den Brug op plek 43. Bestel de uitgave hier.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Autogroep Ursem Barten breidt energiedivisie uit met Ecarhome | Automotive Online

Autogroep Ursem Barten breidt energiedivisie uit met Ecarhome

Ecarhome • Ecarhome biedt nu zowel zonnepanelen, laadinfra als energie-opslagproducten aan particulieren en zakelijke gebruikers.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Pieter Ursem (l.) en Jelle de Vries. (Foto: Ursem Barten)

Dealerholding Autogroep Ursem Barten breidt zijn energiedivisie uit met het bedrijf EcarHome, een nieuw bedrijf dat zich richt op het leveren en installeren van laadpalen, zonnepanelen en energieopslag voor thuis. Het bedrijf startte in 2014 al EcarAccu, waarmee het batterijen recycled. Dat meldt het bedrijf vandaag.

“Door deze toevoeging aan ons portfolio zijn we nu een totaalleverancier van auto’s en duurzame energieproducten”, zegt dga Pieter Ursem. Door het aanbieden van laadpalen, zonnepanelen en thuisbatterijen, kunnen wij huishoudens en bedrijven helpen bij het verlagen van hun energiekosten.”

Voor de energie-opslagproducten worden primair de bij EcarAccu gerecyclede batterijen gebruikt.

EcarHome biedt een scala aan producten, van eenvoudige laadpalen voor elektrische auto’s tot geavanceerde zonnepanelen en slimme energie-opslagsystemen. “We hebben een team van experts die klanten adviseren over welke producten het beste bij hun behoeften passen, en deze vervolgens kan installeren en onderhouden”, zegt Jelmer de Vries, die de operationele aansturing van EcarHome voor zijn rekening neemt.

Recent meldde Hans van de Brug, die verkozen werd tot gezondste dealerbedrijf van Nederland, een app te hebben gelanceerd waarmee gebruikers stroom kunnen afnemen op momenten van overschot, waardoor de prijs onder of rond de nul cent ligt. Het bedrijf mikt daarbij op klanten met elektrische auto’s of thuisopslag.

Ursem Barten staat op plek 29 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60 en Van den Brug op plek 43. Bestel de uitgave hier.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.