Rusland overweegt Toyota-fabriek over te nemen

Toyota • Toyota zegt nog na te denken over de toekomst van de productiefaciliteit.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
In Sint-Petersburg produceerde Toyota de Rav4. (Foto: Toyota)

De gesloten fabriek in Sint-Petersburg van de Japanse autofabrikant Toyota wordt mogelijk overgedragen aan het Russische staatsbedrijf NAMI. Dat meldt het ANP.

De Russische minister Denis Manturov van Industrie en Handel heeft volgens staatspersbureau TASS donderdag tijdens een zakencongres gezegd dat dat wordt overwogen. NAMI heeft eerder al fabrieken van Renault en Nissan overgenomen.

Een woordvoerder van Toyota laat vrijdag weten dat het bedrijf nog niet weet wat te doen met de Russische fabriek. De productielocatie ging september vorig jaar definitief op slot omdat die door de Russische inval in Oekraïne en sancties zonder materialen en onderdelen kwam te zitten. “Hoewel het waar is dat we verschillende opties overwegen, is er op dit moment nog niets besloten”, aldus de woordvoerder.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Rusland overweegt Toyota-fabriek over te nemen | Automotive Online

Rusland overweegt Toyota-fabriek over te nemen

Toyota • Toyota zegt nog na te denken over de toekomst van de productiefaciliteit.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
In Sint-Petersburg produceerde Toyota de Rav4. (Foto: Toyota)

De gesloten fabriek in Sint-Petersburg van de Japanse autofabrikant Toyota wordt mogelijk overgedragen aan het Russische staatsbedrijf NAMI. Dat meldt het ANP.

De Russische minister Denis Manturov van Industrie en Handel heeft volgens staatspersbureau TASS donderdag tijdens een zakencongres gezegd dat dat wordt overwogen. NAMI heeft eerder al fabrieken van Renault en Nissan overgenomen.

Een woordvoerder van Toyota laat vrijdag weten dat het bedrijf nog niet weet wat te doen met de Russische fabriek. De productielocatie ging september vorig jaar definitief op slot omdat die door de Russische inval in Oekraïne en sancties zonder materialen en onderdelen kwam te zitten. “Hoewel het waar is dat we verschillende opties overwegen, is er op dit moment nog niets besloten”, aldus de woordvoerder.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.