Saudi Aramco investeert in verbrandingsmotorbedrijf Renault-Geely

Joint venture • Het olieconcern neemt een minderheidsbelang in de joint venture.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Het is niet bekend hoeveel Aramco gaat investeren. (Foto: Shutterstock)

Staatsoliemaatschappij Saudi Aramco investeert in verbrandingsmotorbedrijf Renault-Geely. De oliegigant zal bijdragen aan onderzoek naar synthetische brandstoffen en waterstof, omdat EV’s zijn traditionele activiteiten bedreigen, aldus een persbericht van Aramco.

Geely en Renault zullen naar verwachting gelijke aandelenbelangen in de nieuwe onafhankelijke entiteit behouden, aldus het persbericht, waarin niet bekend wordt gemaakt hoe groot het aandeel is.

De joint venture is gericht op de ontwikkeling van efficiëntere benzinemotoren en hybride systemen in een tijd waarin de focus van een groot deel van de auto-industrie lag op de kapitaalintensieve overgang naar puur elektrische voertuigen.

Ampère

Renault is ook van plan om zijn activiteiten op het gebied van volledig elektrische voertuigen af ​​te splitsen in een beursgenoteerde entiteit, die Ampère gaat heten, als onderdeel van een brede herstructurering die een herziening van de alliantie met Nissan omvat. “Deze samenwerking met Aramco zal ons nieuwe aandrijflijnbedrijf een voorsprong geven in de race naar ultra-lage-emissie ICE-aandrijflijntechnologie”, zei Renault ceo Luca de Meo in de verklaring.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.

Saudi Aramco investeert in verbrandingsmotorbedrijf Renault-Geely | Automotive Online

Saudi Aramco investeert in verbrandingsmotorbedrijf Renault-Geely

Joint venture • Het olieconcern neemt een minderheidsbelang in de joint venture.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Het is niet bekend hoeveel Aramco gaat investeren. (Foto: Shutterstock)

Staatsoliemaatschappij Saudi Aramco investeert in verbrandingsmotorbedrijf Renault-Geely. De oliegigant zal bijdragen aan onderzoek naar synthetische brandstoffen en waterstof, omdat EV’s zijn traditionele activiteiten bedreigen, aldus een persbericht van Aramco.

Geely en Renault zullen naar verwachting gelijke aandelenbelangen in de nieuwe onafhankelijke entiteit behouden, aldus het persbericht, waarin niet bekend wordt gemaakt hoe groot het aandeel is.

De joint venture is gericht op de ontwikkeling van efficiëntere benzinemotoren en hybride systemen in een tijd waarin de focus van een groot deel van de auto-industrie lag op de kapitaalintensieve overgang naar puur elektrische voertuigen.

Ampère

Renault is ook van plan om zijn activiteiten op het gebied van volledig elektrische voertuigen af ​​te splitsen in een beursgenoteerde entiteit, die Ampère gaat heten, als onderdeel van een brede herstructurering die een herziening van de alliantie met Nissan omvat. “Deze samenwerking met Aramco zal ons nieuwe aandrijflijnbedrijf een voorsprong geven in de race naar ultra-lage-emissie ICE-aandrijflijntechnologie”, zei Renault ceo Luca de Meo in de verklaring.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.