Nieuwe batterijfabriek Eleo geopend door koning Willem-Alexander

Batterij • Met deze nieuwe fabriek wordt de productiecapaciteit aanzienlijk vergroot
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Nieuwe batterijfabriek Eleo geopend door Koning Willem-Alexander
De faciliteit beschikt over een oppervlakte van 3.000 m2, met de mogelijkheid in de nabije toekomst verder op te schalen. (Foto: Eleo)

Koning Willem-Alexander heeft de nieuwe batterijfabriek van Eleo geopend. Dat maakt Eleo bekend in een persbericht. Na de officiële opening werd koning Willem-Alexander rondgeleid door de fabriek om meer te weten te komen over het productieproces van het batterijsysteem en met werknemers te praten over hun werk bij Eleo.

Sinds de oprichting in 2017 focust Eleo zich op de ontwikkeling en productie van batterijsystemen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder bouw- en landbouwmachines en commerciële voertuig­en. Met de opening van de nieuwe fabriek vertienvoudigt de batterijproductiecapaciteit naar zo’n tienduizend pakketten per jaar.

Drieduizend vierkante meter

“De opening van onze nieuwe fabriek is een feestelijk moment voor ons hele team en daarom zijn we ook bijzonder trots dat Koning Willem-Alexander de fabriek officieel geopend heeft”, zegt Bas Verkaik, medeoprichter van Eleo. “Met de nieuwe fabriek zijn we in staat om onze productiecapaciteit aanzienlijk te vergroten, wat belangrijk is om aan de groeiende vraag naar onze batterijpakketten te kunnen voldoen. Daarnaast geldt deze fabriek als een blauwdruk voor verdere internationale opschaling de komende jaren.”

De nieuwe fabriek is uitgerust met hoogwaardige machines om een ge­automatiseerde productie mogelijk te maken. De faciliteit beschikt over een oppervlakte van drieduizend vierkante meter, met de mogelijkheid om verder op te schalen.

Eind vorig jaar werd bekend dat het Nederlandse bedrijf Leydenjar EU-financiering krijgt voor de bouw van zijn eerste batterijfabriek.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.

Nieuwe batterijfabriek Eleo geopend door koning Willem-Alexander | Automotive Online

Nieuwe batterijfabriek Eleo geopend door koning Willem-Alexander

Batterij • Met deze nieuwe fabriek wordt de productiecapaciteit aanzienlijk vergroot
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Nieuwe batterijfabriek Eleo geopend door Koning Willem-Alexander
De faciliteit beschikt over een oppervlakte van 3.000 m2, met de mogelijkheid in de nabije toekomst verder op te schalen. (Foto: Eleo)

Koning Willem-Alexander heeft de nieuwe batterijfabriek van Eleo geopend. Dat maakt Eleo bekend in een persbericht. Na de officiële opening werd koning Willem-Alexander rondgeleid door de fabriek om meer te weten te komen over het productieproces van het batterijsysteem en met werknemers te praten over hun werk bij Eleo.

Sinds de oprichting in 2017 focust Eleo zich op de ontwikkeling en productie van batterijsystemen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder bouw- en landbouwmachines en commerciële voertuig­en. Met de opening van de nieuwe fabriek vertienvoudigt de batterijproductiecapaciteit naar zo’n tienduizend pakketten per jaar.

Drieduizend vierkante meter

“De opening van onze nieuwe fabriek is een feestelijk moment voor ons hele team en daarom zijn we ook bijzonder trots dat Koning Willem-Alexander de fabriek officieel geopend heeft”, zegt Bas Verkaik, medeoprichter van Eleo. “Met de nieuwe fabriek zijn we in staat om onze productiecapaciteit aanzienlijk te vergroten, wat belangrijk is om aan de groeiende vraag naar onze batterijpakketten te kunnen voldoen. Daarnaast geldt deze fabriek als een blauwdruk voor verdere internationale opschaling de komende jaren.”

De nieuwe fabriek is uitgerust met hoogwaardige machines om een ge­automatiseerde productie mogelijk te maken. De faciliteit beschikt over een oppervlakte van drieduizend vierkante meter, met de mogelijkheid om verder op te schalen.

Eind vorig jaar werd bekend dat het Nederlandse bedrijf Leydenjar EU-financiering krijgt voor de bouw van zijn eerste batterijfabriek.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.