Mercedes en Stellantis pauzeren bouw batterijfabrieken in Duitsland en Italië

Batterijfabriek • Stellantis past zijn investeringsplan aan aan het tempo waarop Europa de overstap naar elektrische auto’s maakt.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Batterijfabriek ACC in Frankrijk. (Foto: ACC).

Batterijenfabrikant Automotive Cells Company (ACC), waarin onder andere autofabrikanten Stellantis en Mercedes-Benz een belang hebben, heeft de bouw van twee geplande batterijfabrieken in Europa gepauzeerd. Deze fabrieken zouden batterijen voor elektrische voertuigen produceren, maar de recente afname in de vraag naar deze nog altijd dure auto’s heeft geleid tot deze beslissing, meldt ANP.

ACC had oorspronkelijk plannen om drie batterijfabrieken in Europa te bouwen met een totale investering van 7 miljard euro. De bouwactiviteiten zijn nu stopgezet in Kaiserslautern, in het zuidwesten van Duitsland, en in Termoli, aan de oostkust van Italië. De eerste batterijfabriek van ACC opent voor het einde van dit jaar in het Noord-Franse Billy-Berclau.

Carlos Tavares, topman van Stellantis, verklaarde dinsdag: “We gaan ons investeringsplan aanpassen aan het tempo waarop Europa de overstap naar elektrische voertuigen maakt. Als de Europese markt sneller dan gepland overschakelt op elektrische voertuigen, zullen we sneller investeren. Als de Europese markt langzamer verschuift, dan zullen we langzamer investeren.”

ACC onderzoekt daarnaast de mogelijkheid om goedkopere batterijen te produceren. Dit zou Mercedes-Benz en Stellantis in staat stellen om betaalbaardere elektrische auto’s op de markt te brengen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Mercedes en Stellantis pauzeren bouw batterijfabrieken in Duitsland en Italië | Automotive Online

Mercedes en Stellantis pauzeren bouw batterijfabrieken in Duitsland en Italië

Batterijfabriek • Stellantis past zijn investeringsplan aan aan het tempo waarop Europa de overstap naar elektrische auto’s maakt.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Batterijfabriek ACC in Frankrijk. (Foto: ACC).

Batterijenfabrikant Automotive Cells Company (ACC), waarin onder andere autofabrikanten Stellantis en Mercedes-Benz een belang hebben, heeft de bouw van twee geplande batterijfabrieken in Europa gepauzeerd. Deze fabrieken zouden batterijen voor elektrische voertuigen produceren, maar de recente afname in de vraag naar deze nog altijd dure auto’s heeft geleid tot deze beslissing, meldt ANP.

ACC had oorspronkelijk plannen om drie batterijfabrieken in Europa te bouwen met een totale investering van 7 miljard euro. De bouwactiviteiten zijn nu stopgezet in Kaiserslautern, in het zuidwesten van Duitsland, en in Termoli, aan de oostkust van Italië. De eerste batterijfabriek van ACC opent voor het einde van dit jaar in het Noord-Franse Billy-Berclau.

Carlos Tavares, topman van Stellantis, verklaarde dinsdag: “We gaan ons investeringsplan aanpassen aan het tempo waarop Europa de overstap naar elektrische voertuigen maakt. Als de Europese markt sneller dan gepland overschakelt op elektrische voertuigen, zullen we sneller investeren. Als de Europese markt langzamer verschuift, dan zullen we langzamer investeren.”

ACC onderzoekt daarnaast de mogelijkheid om goedkopere batterijen te produceren. Dit zou Mercedes-Benz en Stellantis in staat stellen om betaalbaardere elektrische auto’s op de markt te brengen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.