Ssangyong krijgt om pijnlijk imago nieuwe naam

Ssangyong • Het oudste autobedrijf van Zuid-Korea staat daarmee klaar aan een nieuwe toekomst te beginnen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Ssangyong is jaren achtervolgd door financiële problemen (Foto: Ssangyong)

Het Koreaanse automerk Ssangyong wordt omgedoopt tot KG Mobility, in lijn met de nieuwe eigenaar KG Group. “De naam Ssangyong Motor heeft veel goede herinneringen maar heeft ook een pijnlijk imago”, aldus ceo Kwak Jae-Sun van KG Group tijdens een event voor de Koreaanse auto-industrie in Seoul.

“Van nu af aan zullen alle Ssangyong auto’s in de wereld onder de naam KG komen. Maar ook met die naamsverandering verandert de geschiedenis van Ssangyong Motor niet en zal de autofabrikant dezelfde condities hebben”, aldus de ceo die sprak van ‘een buitengewoon moeilijke beslissing’. Hij moet echter wel wachten op de aandeelhoudersvergadering van de KG Group in maart die de naamswijziging formeel moet goedkeuren.

Onzekere jaren

Ssangyong is jaren achtervolgd door financiële problemen die er uiteindelijk toe leidden dat de grootaandeelhouders, het Indiase Mahindra & Mahindra, weigerde er nog verder geld in te pompen. Het autobedrijf moest faillissement aanvragen, kreeg eerst een mislukte overnamepoging van busbouwer Edison Motors voordat het uiteindelijk door KG Group werd gered. Het oudste autobedrijf van Zuid-Korea, dat al in 1954 werd opgericht, wil dit jaar dan eindelijk een succesvolle doorstart maken.