Nieuwe start officieel voor Ssangyong

Redactie Redactie
• Laatste update:
De doorstart van Ssangyong is officieel. (Foto: Ssangyong)

Het Koreaanse Ssangyong Motor maakt na een achttien maanden durende ‘rehabilitatie’ een verse start onder de nieuwe eigenaar KG Group. Dat bedrijf heeft inmiddels al nieuw kapitaal in de autodochter gepompt. Dit meldt Ssangyong middels een persbericht. “Het vernieuwde Ssangyong reikt uit naar de markt met nieuwe modellen en klantenservice,’’ aldus een verklaring.

Ssangyong was tot voor kort eigendom van het Indiaase Mahindra Group maar dat wilde geen geld meer steken in de al jaren verliesgevende Koreaanse autobouwer. Na een eerdere mislukte overnamepoging door Edison Motor is Ssangyong in juni uiteindelijk uit faillissement gekocht door het chemie- en staalconcern KG Group. Na betaling van de uitstaande schulden is die acquisitie vorige week volledig afgerond.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat het noodlijdende merk zijn verlies had weten te beperken tot 23 miljoen euro.

“De onderneming wil nu haar management normalisatie verder versnellen door de verkopen op te voeren en snel winst te maken,” zo is te lezen in het persbericht. Ssangyong heeft in dat kader in september al een nieuwe bestuursvoorzitter en ceo benoemd, in oktober gevolgd door een reeks andere managers.

Ssangyong gaat met verdere financiële steun van KG Group verder in de richting van elektrificatie. Als eerste moet de nieuwe suv Torres op de internationale markten worden gelanceerd. De auto’s komen uit een fabriek in de Koreaanse stad Pyungtaek met een capaciteit van 240 duizend voertuigen per jaar. Daar is inmiddels ook een tweede fabriek in aanbouw die volledig bestemd wordt voor vol-elektrische auto’s.

Nieuwe start officieel voor Ssangyong | Automotive Online

Nieuwe start officieel voor Ssangyong

Redactie Redactie
• Laatste update:
De doorstart van Ssangyong is officieel. (Foto: Ssangyong)

Het Koreaanse Ssangyong Motor maakt na een achttien maanden durende ‘rehabilitatie’ een verse start onder de nieuwe eigenaar KG Group. Dat bedrijf heeft inmiddels al nieuw kapitaal in de autodochter gepompt. Dit meldt Ssangyong middels een persbericht. “Het vernieuwde Ssangyong reikt uit naar de markt met nieuwe modellen en klantenservice,’’ aldus een verklaring.

Ssangyong was tot voor kort eigendom van het Indiaase Mahindra Group maar dat wilde geen geld meer steken in de al jaren verliesgevende Koreaanse autobouwer. Na een eerdere mislukte overnamepoging door Edison Motor is Ssangyong in juni uiteindelijk uit faillissement gekocht door het chemie- en staalconcern KG Group. Na betaling van de uitstaande schulden is die acquisitie vorige week volledig afgerond.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat het noodlijdende merk zijn verlies had weten te beperken tot 23 miljoen euro.

“De onderneming wil nu haar management normalisatie verder versnellen door de verkopen op te voeren en snel winst te maken,” zo is te lezen in het persbericht. Ssangyong heeft in dat kader in september al een nieuwe bestuursvoorzitter en ceo benoemd, in oktober gevolgd door een reeks andere managers.

Ssangyong gaat met verdere financiële steun van KG Group verder in de richting van elektrificatie. Als eerste moet de nieuwe suv Torres op de internationale markten worden gelanceerd. De auto’s komen uit een fabriek in de Koreaanse stad Pyungtaek met een capaciteit van 240 duizend voertuigen per jaar. Daar is inmiddels ook een tweede fabriek in aanbouw die volledig bestemd wordt voor vol-elektrische auto’s.