Aandeelhouders akkoord met naamswijziging Ssangyong

KG Group • De nieuwe eigenaar KG Group kondigt meteen vier nieuwe elektrische modellen aan.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: KG Group)

Met ingang van vandaag komt er officieel een einde aan de naam Ssangyong Motor Company. De nieuwe bedrijfsnaam is KG Mobility. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend.

Het al jaren noodlijdende Ssangyong werd in september 2022 overgenomen door het eveneens Koreaanse conglomeraat KG Group, nadat een eerdere overnamepoging door Edison Motors op niets uitliep. KG Group kondigde toen al aan dat de naam Ssangyong zou verdwijnen, in afwachting van goedkeuring door de aandeelhouders. Die goedkeuring is er nu.

De KG Group die SsangYong heeft overgenomen telt 19 dochterondernemingen die actief zijn in verschillende sectoren zoals chemie, staal, groene energie, IT, media en opleidingen. Het nieuwe bedrijf KG Mobility wil zich als een duurzame, wereldwijd actieve automotive speler in de markt zetten en zal onder de vleugels van de KG Group opereren.

Om de daad bij het woord te zetten kondigt de onderneming meteen vier nieuwe elektrische modellen aan, waaronder de Torres EVX. Ook een mid size pick-up en een full size suv staan op het programma. Tot slot werkt de nieuwe eigenaar aan een compacte suv. KG Mobility zal tevens een nieuw EV-platform ontwikkelen, laat het bedrijf weten.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Aandeelhouders akkoord met naamswijziging Ssangyong | Automotive Online

Aandeelhouders akkoord met naamswijziging Ssangyong

KG Group • De nieuwe eigenaar KG Group kondigt meteen vier nieuwe elektrische modellen aan.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: KG Group)

Met ingang van vandaag komt er officieel een einde aan de naam Ssangyong Motor Company. De nieuwe bedrijfsnaam is KG Mobility. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend.

Het al jaren noodlijdende Ssangyong werd in september 2022 overgenomen door het eveneens Koreaanse conglomeraat KG Group, nadat een eerdere overnamepoging door Edison Motors op niets uitliep. KG Group kondigde toen al aan dat de naam Ssangyong zou verdwijnen, in afwachting van goedkeuring door de aandeelhouders. Die goedkeuring is er nu.

De KG Group die SsangYong heeft overgenomen telt 19 dochterondernemingen die actief zijn in verschillende sectoren zoals chemie, staal, groene energie, IT, media en opleidingen. Het nieuwe bedrijf KG Mobility wil zich als een duurzame, wereldwijd actieve automotive speler in de markt zetten en zal onder de vleugels van de KG Group opereren.

Om de daad bij het woord te zetten kondigt de onderneming meteen vier nieuwe elektrische modellen aan, waaronder de Torres EVX. Ook een mid size pick-up en een full size suv staan op het programma. Tot slot werkt de nieuwe eigenaar aan een compacte suv. KG Mobility zal tevens een nieuw EV-platform ontwikkelen, laat het bedrijf weten.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.