Pensioenfonds mag zelf premieverdeling bepalen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bovag startte eind 2014 een kort geding tegen PMT om zeggenschap te krijgen over de premieverdeling. De rechter oordeelde toen dat Bovag en Vakbonden samen de verdeling van de pensioenpremies mogen bepalen. PMT ging hier met succes tegen in beroep.

PMT is niet bereikbaar voor commentaar.

Bovag laat desondanks weten toch tevreden te zijn over de uitspraak. “Dat PMT geen zeggenschap heeft over de VPL-premieverdeling is voor ons heel belangrijk en was de oorspronkelijke aanleiding voor het kort geding”, zegt Bovag-woordvoerder Paul de Waal.

“Dat scheelt al gauw tussen de 1,6 en 1,8 procent van de loonsom ten opzichte van de situatie dat de werkgevers de nieuwe (VPL-)premieverdeling hadden moeten gaan hanteren, opgeteld zo’n 40 miljoen euro per jaar.”

Bovag zegt uitspraak eerst nader te willen bestuderen. Daarna volgt een definitief oordeel en bijbehorend advies aan de Bovag-leden. 

Bekijk hier de volledige uitspraak

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.