Stern: 3 mln winst in 2009

Redactie Redactie
• Laatste update:

De omzet daalde in 2009 met 11,1% tot 828,7 miljoen euro. Die daling komt bijna geheel voor rekening van de dealeractiviteiten. Ofschoon de marge op nieuwe auto’s en bedrijfswagens onder druk stond vanwege de teruggelopen vraag, heeft deze volgens Stern wel duidelijk bijgedragen aan het bedrijfsresultaat. De marge op gebruikte auto´s herstelde `significant´, aldus het bedrijf. De gang van zaken bij Stern Diensten noemt Stern `bevredigend`, behalve bij de verhuuractiviteiten. Ook die tak werd geconfronteerd met verslechterde marktomstandigheden.

Stormvogel trekt nog niet weg
Volgens Stern heeft dat de autobranche in de tweede helft van 2009 enig herstel laten zien, vooral in de aftersales, de dienstverlening en de personenautomarkt. De lichte bedrijfswagenmarkt blijft echter nog duidelijk achter. De verwachtingen van het bedrijf voor 2010 zijn voorzichtig optimistisch. Operatie Stormvogel, een kostenbesparingsprogramma dat in 2009 ongeveer 20 miljoen aan besparingen opleverde, wordt dit jaar voortgezet. Door verdere kostenreducties verwacht Stern in 2010 een duidelijke operationele winst te boeken en de financiële positie verder te verbeteren.Bekijk hier het Stern jaarbericht 2009.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.