Fleet Management Expo drukbezocht

Redactie Redactie
• Laatste update:

Leegstand kantoren
Ook het seminar ‘Mobilteit is bereikbaar’ werd goed bezocht. Verschillende sprekers, onder wie voorzitter Lodewijk de Waal van de taskforce Mobiliteitsmanagement, directeur Theo Rinsema van Microsoft Nederland en onderzoeker Szolt Zabo van Cap Gemini, benadrukten dat mobiliteit in Nederland de komende jaren sterk gaat veranderen. Meer differentiatie in vervoerswijzen, meer thuiswerk, meer telecommunicatie en flexibeler werktijden en –plekken. "De kantoren op de Amsterdamse Zuid-as komen leeg te staan", zo schetste Zabo aan de hand van het gepresenteerde Cap Gemini rapport ‘Trends in Mobiliteit 2009’.

In het Fleetmotive beurstheater, dat over de dag 225 bezoekers trok, presenteerde directeur Jan Reint Vink van Travelcard de resultaten van een onderzoek naar de verschillen tussen werkelijk brandstofverbruik en de opgegeven fabrieksnorm. Conclusie: door in calculaties uit te gaan van het werkelijk verbruik in plaats van het normverbruik kunnen wagenparkbeheerders honderden euro’s per auto per jaar besparen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.