Mahle verkoopt thermostaten business

Mahle • Thermostaten zijn componenten die de koelwater temperatuur in verbrandingsmotoren regelen.
Redactie Redactie
Mahle hoofdkantoor
(Foto: Mahle) (Foto: Mahle)

De Duitse onderdelenfabrikant Mahle verkoopt de thermostaten business aan investeringsmaatschappij Admetos. Mahle focust zich verder op elektrificatie en op systemen voor temperatuurmanagement maar ook op componenten voor hoogst efficiënte groene verbrandingsmotoren, aldus een persbericht.

Admetos neemt de onderdelen en productie van thermostaten over met circa 600 medewerkers in zes landen waaronder drie fabrieken in Duitsland zelf. ‘’Met Admetos hebben we een koper die zijn aandacht en energie zal richten op de thermostaten business en dat in de toekomst doelgericht gaat leiden buiten de Mahle Groep’’, aldus Jumana Al-Sibai, als bestuurslid van Mahle Groep verantwoordelijk voor ‘thermal management’.

Admetos is een industrieel en holding bedrijf met ervaring in de autosector. Een paar jaar geleden nam het bijvoorbeeld de auto-interieur divisie over van het Belgische Recticel. ‘’We zijn van plan de thermostaten business uit te breiden. We zijn ook verder potentieel in industriele toepassingen en groeikansen door uitbreiding van de portefeuille, ook buiten de mobiliteitssector’’, aldus de managing directeuren Kai Dorn and Florian Prettl.

Eerder steeg de omzet met 14 procent, dit kwam vooral dankzij Mahle’s verdere focus op elektrificatie.

Mahle verkoopt thermostaten business | Automotive Online

Mahle verkoopt thermostaten business

Mahle • Thermostaten zijn componenten die de koelwater temperatuur in verbrandingsmotoren regelen.
Redactie Redactie
Mahle hoofdkantoor
(Foto: Mahle) (Foto: Mahle)

De Duitse onderdelenfabrikant Mahle verkoopt de thermostaten business aan investeringsmaatschappij Admetos. Mahle focust zich verder op elektrificatie en op systemen voor temperatuurmanagement maar ook op componenten voor hoogst efficiënte groene verbrandingsmotoren, aldus een persbericht.

Admetos neemt de onderdelen en productie van thermostaten over met circa 600 medewerkers in zes landen waaronder drie fabrieken in Duitsland zelf. ‘’Met Admetos hebben we een koper die zijn aandacht en energie zal richten op de thermostaten business en dat in de toekomst doelgericht gaat leiden buiten de Mahle Groep’’, aldus Jumana Al-Sibai, als bestuurslid van Mahle Groep verantwoordelijk voor ‘thermal management’.

Admetos is een industrieel en holding bedrijf met ervaring in de autosector. Een paar jaar geleden nam het bijvoorbeeld de auto-interieur divisie over van het Belgische Recticel. ‘’We zijn van plan de thermostaten business uit te breiden. We zijn ook verder potentieel in industriele toepassingen en groeikansen door uitbreiding van de portefeuille, ook buiten de mobiliteitssector’’, aldus de managing directeuren Kai Dorn and Florian Prettl.

Eerder steeg de omzet met 14 procent, dit kwam vooral dankzij Mahle’s verdere focus op elektrificatie.