Equipment Groep lanceert reiniger voor zonnedaken

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Preventieve schoonmaak van zonnedak zorgt voor minder lekkage aan de auto. (Foto: Equipment Groep)

Equipment Group Holland introduceert de Water Drain Cleaning Tool van Wieländer+Schill waarmee snel en effectief waterafvoerkanalen van zonnedaken gereinigd kunnen worden, zo meldt het bedrijf. Door de afvoerkanalen van de zonnedaken regelmatig preventief te reinigen, kan lekkage en waterschade in het interieur van auto’s voorkomen worden. 

Het reinigingsapparaat heeft een flexibele reinigingssonde waarop geduwd kan worden zonder dat deze buigt en die bestand is tegen opeenvolgende richtingsveranderingen. De reinigingssonde kan in de boorkop van bijvoorbeeld een schroefmachine geplaatst worden. Door de schroefmachine te bedienen gaat de borstel draaien en wordt vuil, bijvoorbeeld door bladeren, verwijderd. Omdat de borstel flexibel en dun is, is deze geschikt voor alle soorten, vormen en maten waterafvoerkanalen, aldus het bedrijf.