Dekkingsgraad Pensioenfonds Banden boven 100 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:
De zogenaamde beleidsdekkingsgraad, die bepalend is voor het verhogen van de pensioenen, ligt echter nog altijd niet hoger dan 96,8 procent(foto: Shutterstock)

De actuele dekkingsgraad van het Pensioenfonds Banden en Wielen is voor het eerst in lange tijd uitgekomen boven de 100 procent. Per eind augustus kwam die dekkingsgraad uit op 100,3 procent, dat is 3,3 procentpunt meer dan een maand eerder. 

De zogenaamde beleidsdekkingsgraad, die bepalend is voor het verhogen van de pensioenen, ligt echter nog altijd niet hoger dan 96,8 procent. Pas als dat cijfer, het gemiddelde van de dekkingsgraden over de voorafgaande twaalf maanden, boven de 105 procent uitkomt mag het pensioenfonds voor de banden- en wielenbranche de pensioenen verhogen (indexeren). 

Hogere rente

“De dekkingsgraad is de verhouding tussen het geld dat we bezitten (ons vermogen) en het geld dat we nodig hebben om de pensioenen te kunnen betalen (onze verplichtingen)”, legt het bestuur uit. “In augustus is de rente flink is gestegen. Een hoge rente is goed nieuws voor een pensioenfonds, omdat we dan minder geld in kas nodig hebben om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Maar onze beleggingen deden het juist minder goed. Hierdoor nam ons vermogen iets af. Samen zorgden deze ontwikkelingen voor een stijging van de actuele dekkingsgraad met 3,3 procent-punt naar 100,3 procent.”

Door de lage rente konden de afgelopen jaren pensioenen niet of nauwelijks geïndexeerd worden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Dekkingsgraad Pensioenfonds Banden boven 100 procent | Automotive Online

Dekkingsgraad Pensioenfonds Banden boven 100 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:
De zogenaamde beleidsdekkingsgraad, die bepalend is voor het verhogen van de pensioenen, ligt echter nog altijd niet hoger dan 96,8 procent(foto: Shutterstock)

De actuele dekkingsgraad van het Pensioenfonds Banden en Wielen is voor het eerst in lange tijd uitgekomen boven de 100 procent. Per eind augustus kwam die dekkingsgraad uit op 100,3 procent, dat is 3,3 procentpunt meer dan een maand eerder. 

De zogenaamde beleidsdekkingsgraad, die bepalend is voor het verhogen van de pensioenen, ligt echter nog altijd niet hoger dan 96,8 procent. Pas als dat cijfer, het gemiddelde van de dekkingsgraden over de voorafgaande twaalf maanden, boven de 105 procent uitkomt mag het pensioenfonds voor de banden- en wielenbranche de pensioenen verhogen (indexeren). 

Hogere rente

“De dekkingsgraad is de verhouding tussen het geld dat we bezitten (ons vermogen) en het geld dat we nodig hebben om de pensioenen te kunnen betalen (onze verplichtingen)”, legt het bestuur uit. “In augustus is de rente flink is gestegen. Een hoge rente is goed nieuws voor een pensioenfonds, omdat we dan minder geld in kas nodig hebben om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Maar onze beleggingen deden het juist minder goed. Hierdoor nam ons vermogen iets af. Samen zorgden deze ontwikkelingen voor een stijging van de actuele dekkingsgraad met 3,3 procent-punt naar 100,3 procent.”

Door de lage rente konden de afgelopen jaren pensioenen niet of nauwelijks geïndexeerd worden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.