2,5 miljoen voor autobranche opleidingen Garage 4.0

Redactie Redactie
• Laatste update:

De vernieuwing in de autobranche opleidingen is volgens de Provincie Limburg nodig omdat auto’s veranderen. Elektrisch rijden wordt steeds vanzelfsprekender en ook de zelfrijdende auto maakt zijn opmars. Garage 4.0 is een project voor de ontwikkeling van multimediale opleidingen, internetplatformen en kennis- en infodagen.

Vieze handen

Gedeputeerde Hans Teunissen pleit dat leerlingen van nu opgeleid moeten worden voor de banen van de toekomst. “De autobranche is snel aan het veranderen, de automonteur van de toekomst moet andere dingen kunnen. Minder vieze handen, meer technologie en programmeren. Garage 4.0 is een prachtig voorbeeld waarin onderwijs meebeweegt met de ontwikkelingen in de maatschappij.”

Volgens gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen van Werk en Welzijn moeten we anders gaan nadenken over de veranderende arbeidsmarkt. “We moeten mee veranderen, met project Garage 4.0 bereiden we het onderwijs voor op de toekomst en zorgen we dat de kansen van de jeugd op de arbeidsmarkt beter worden.”

Samenwerkingen

Provincie Limburg werkt in het project samen met het Arcuscollege. De provincie investeert 96 duizend euro in het project. Bedrijven waaronder DSM, Sabic, Sitech en OCI financieren samen 288 duizend euro. Bovag ondersteunt het project volgens woordvoerder Tom Huyskens. “Wij maken daar waar gewenst de verbinding met lokale Bovag-bedrijven.”

Een Euregio is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband van gebieden die liggen in de Europese Unie. Euregio Maas-Rijn strekt zich uit over Nederland, Duitsland en België, in het gebied wonen 3,9 miljoen mensen waarvan 600 duizend in Zuid-Limburg.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.