Schadenet weer in zee met Axalta

Schadeherstel • De contractverlening is de voortzetting van een bestaande deal tussen Axalta en Schadenet.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Van links naar rechts: Fabien Boschetti (Axalta), Nico Rothuijsen ( Schadenet), Leontine Sitters (Schadenet) en Gilles Navez (Axalta). (foto: Axalta)

Schadenet maakt de komende vijf jaar weer gebruik van de lakken van Metalak, een onderdeel van Axalta. De twee bedrijven hebben hiertoe in december 2023 een nieuwe overeenkomst gesloten, zo hebben zij vandaag (9 januari) bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.

De meer dan 120 vestigingen van Schadenet maken gebruik van de lakmerken Spies Hecker en Cromax, en het non-paint merk Audurra. Daarnaast neemt een aantal vestigingen de volautomatische mengmachine Axalta Irus Mix in gebruik.

Axalta gaat ook werken aan de optimalisering en digitalisering van processen en bijdragen aan verdere verduurzaming van Schadenet.

Sinds november zijn acht Schadenet-vestigingen erkend schadehersteller van het Chinese EV-merk Nio.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Schadenet weer in zee met Axalta | Automotive Online

Schadenet weer in zee met Axalta

Schadeherstel • De contractverlening is de voortzetting van een bestaande deal tussen Axalta en Schadenet.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Van links naar rechts: Fabien Boschetti (Axalta), Nico Rothuijsen ( Schadenet), Leontine Sitters (Schadenet) en Gilles Navez (Axalta). (foto: Axalta)

Schadenet maakt de komende vijf jaar weer gebruik van de lakken van Metalak, een onderdeel van Axalta. De twee bedrijven hebben hiertoe in december 2023 een nieuwe overeenkomst gesloten, zo hebben zij vandaag (9 januari) bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.

De meer dan 120 vestigingen van Schadenet maken gebruik van de lakmerken Spies Hecker en Cromax, en het non-paint merk Audurra. Daarnaast neemt een aantal vestigingen de volautomatische mengmachine Axalta Irus Mix in gebruik.

Axalta gaat ook werken aan de optimalisering en digitalisering van processen en bijdragen aan verdere verduurzaming van Schadenet.

Sinds november zijn acht Schadenet-vestigingen erkend schadehersteller van het Chinese EV-merk Nio.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.