Meyle introduceert nieuwe lijn geventileerde remschijven voor Mercedes-Benz en BMW

Remschijven • De fabrikant beweert dat het lage gewicht van de remschijven brandstof bespaart en CO2-uitstoot verlaagt.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Meyle)

Meyle introduceert een nieuwe lijn geventileerde remschijven voor veelvoorkomende BMW en Mercedes-Benz modellen. Volgens de Duitse producent van automotive aftermarket onderdelen voldoen de nieuwe PD-lijn remschijven aan dezelfde strenge eisen en presteren ze precies zoals hun OEM-tegenhangers.

Volgens Meyle zijn de voordelen van de nieuwe PD-lijn aftermarket remschijven hun nauwkeurige pasvorm, wat zorgt voor gemakkelijke montage in de werkplaats.

Zeven nieuwe onderdeelnummers

De remschijven zijn ECE-R90-gecertificeerd en dankzij de hoogwaardige oppervlaktecoating zijn ze goed beschermd tegen corrosie. Meyle stelt dat de geventileerde schijven buitengewoon hittebestendig zijn vanwege het relatief hoge koolstofgehalte. Zelfs bij veeleisende thermische belastingen, zoals steile afdalingen, bieden de remschijven langdurig rijcomfort zonder trillingen.

Er zijn zeven nieuwe onderdeelnummers beschikbaar voor de geventileerde PD remschijven voor BMW-modellen 3 tot 8 Series, X3 tot X5, en Z4, evenals voor Mercedes C-Klasse en E- Klasse modellen. Met deze uitbreiding wil Meyle naar eigen zeggen voorzien in hoogwaardige remschijven voor eigenaars van deze populaire auto’s, die kunnen vertrouwen op de nauwkeurigheid, prestaties en duurzaamheid van deze nieuwe PD-lijn.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.