B-Parts ziet omzet ruim verdubbelen

Onderdelen • B-Parts, onderdeel van Stellantis, is naar eigen zeggen de Europese leider op het gebied van e-commerce voor gebruikte auto-onderdelen.
Redactie Redactie
(foto: B-Parts)

B-Parts heeft in 2022 een omzetstijging van 108 procent weten te realiseren. Sinds januari biedt de leverancier van gebruikte onderdelen ook 24 maanden garantie voor Reuse-Service Box-accounts (via de aftersales-catalogi van Stellantis).

B-Parts, dat vorig jaar de Nederlandse website lanceerde, is naar eigen zeggen de Europese leider op het gebied van e-commerce voor gebruikte auto-onderdelen. “We genereerden een toename van 92 procent in bestellingen en verdubbelden de verkoop van gebruikte onderdelen,” aldus Manuel Araújo Monteiro, CEO van B-Parts in een persbericht.

Circulair

De vraag naar onderdelen uit de circulaire economie, en naar gebruikte auto-onderdelen in het bijzonder, neemt steeds verder toe, meldt het bedrijf. Dat komt onder meer door het verouderende wagenpark, de inflatie en het feit dat consumenten steeds ontvankelijker zijn voor milieubewustere producten. Ook zal de veranderende regelgeving voor het beheer van autowrakken in Frankrijk worden uitgebreid naar de rest van Europa.

B-Parts heeft een groeiend aantal klanten in 155 landen en de website trekt maandelijks meer dan twee miljoen unieke bezoekers. Afgelopen maand werd België als achtste Europese land toegevoegd. Met meer dan 130 individuele Europese leveranciers bestond de onderdelenvoorraad in 2022 uit meer dan vijf miljoen onderdelen, een stijging van 20 procent ten opzichte van 2021.

B-Parts ziet omzet ruim verdubbelen | Automotive Online

B-Parts ziet omzet ruim verdubbelen

Onderdelen • B-Parts, onderdeel van Stellantis, is naar eigen zeggen de Europese leider op het gebied van e-commerce voor gebruikte auto-onderdelen.
Redactie Redactie
(foto: B-Parts)

B-Parts heeft in 2022 een omzetstijging van 108 procent weten te realiseren. Sinds januari biedt de leverancier van gebruikte onderdelen ook 24 maanden garantie voor Reuse-Service Box-accounts (via de aftersales-catalogi van Stellantis).

B-Parts, dat vorig jaar de Nederlandse website lanceerde, is naar eigen zeggen de Europese leider op het gebied van e-commerce voor gebruikte auto-onderdelen. “We genereerden een toename van 92 procent in bestellingen en verdubbelden de verkoop van gebruikte onderdelen,” aldus Manuel Araújo Monteiro, CEO van B-Parts in een persbericht.

Circulair

De vraag naar onderdelen uit de circulaire economie, en naar gebruikte auto-onderdelen in het bijzonder, neemt steeds verder toe, meldt het bedrijf. Dat komt onder meer door het verouderende wagenpark, de inflatie en het feit dat consumenten steeds ontvankelijker zijn voor milieubewustere producten. Ook zal de veranderende regelgeving voor het beheer van autowrakken in Frankrijk worden uitgebreid naar de rest van Europa.

B-Parts heeft een groeiend aantal klanten in 155 landen en de website trekt maandelijks meer dan twee miljoen unieke bezoekers. Afgelopen maand werd België als achtste Europese land toegevoegd. Met meer dan 130 individuele Europese leveranciers bestond de onderdelenvoorraad in 2022 uit meer dan vijf miljoen onderdelen, een stijging van 20 procent ten opzichte van 2021.