Profile breidt uit met zeven nieuwe vestigingen

Universelen • In 2023 wil Profile vooral de particuliere markt gaan bewerken.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Menno Kuipers: "We zijn in de particuliere markt nog te veel bekend als bandencenter." (foto: Profile)

Profile heeft het afgelopen half jaar zeven nieuwe vestigingen geopend. Ook zijn er drie bestaande vestigingen overgenomen door franchisenemers. Het totaal aantal Profile-vestigingen in Nederland staat nu op 150. Dit laat het bedrijf in een verklaring weten.

Profile opende nieuwe vestigingen in Enschede, Harderwijk, Stadskanaal, Nijverdal, Waalre, Deventer en Tilburg. Daarnaast zijn de vestigingen in Woudenberg, Gorinchem en Delfzijl-Farsum overgenomen door Profile-franchisenemers. Profile is al een tijd bezig om het netwerk in Nederland te laten groeien.

Menno Kuipers, directeur Car bij Profile. “Onze ambitie is om in 2023 nog sneller te groeien met minimaal tien nieuwe vestigingen. We blijven ons richten op de particuliere en leasemarkt voor reparatie, onderhoud en banden.” In 2020 sloot Profile en deal met Aiways voor het onderhoud van deze elektrische auto’s.

Nieuwe focus

In 2023 en daarna wil Profile zich vooral richting de particuliere markt meer gaan profileren als universele onderhoudsketen, laat Kuipers desgevraagd weten. “Daar moet een belangrijk deel van de groei vandaan komen. We zijn er nog te veel bekend als bandencenter terwijl we voor de zakelijke markt al jaren ook het reguliere onderhoud uitvoeren. Daar komt bij: het Nederlandse wagenpark is een van de oudste van Europa. Bovendien is de occasionprijs zodanig hoog geworden dat eigenaren hun bezit ook goed willen onderhouden.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.