Auto Versteeg Buurman koopt Vakgarage Westerink

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Vakgarage

Auto Versteeg Buurman neemt met ingang van januari de activiteiten van Vakgarage Westerink in Harderwijk over. Het pand sluit en Egbert Westerink wordt vestigingsmanager van de vestiging in Nunspeet. De vijf medewerkers gaan mee naar Nunspeet. De klanten kunnen naar de vestiging in Nunspeet of de vestiging in Ermelo, die drie kilometer van de huidige vestiging van Westerink vandaan ligt. Dat meldt Auto Versteeg Buurman.

Het bedrijf is al Vakgarage in Nunspeet en Barneveld en voert nu met de formule gesprekken over uitbreiding van het rayon. Naast Vakgarage is het in Nunspeet ook dealer van Suzuki. “We versterken met deze overname onze positie als regionaal georiënteerd autobedrijf”, zegt algemeen directeur Korstiaan Versteeg. Het bedrijf deed recent zijn Stellantis-dealerschappen over aan Broekhuis en nam eerder dit jaar Vakgarage Carhouse Lagerweij in Barneveld over. “Wij mikken op een positie van local hero in het gebied waarin wij opereren. We zijn nu actief in vijf, relatief kleine plaatsen. Daar willen we alle relevante mobiliteitsproducten dichtbij onze klanten aanbieden.”

Fris en gezond

Het bedrijf is nog dealer van Suzuki en Mitsubishi en erkend reparateur van Toyota, Peugeot en Citroën. Ook heeft het een samenwerkingsverband met Broekhuis, waarbij het een deel van de lokale markt afdekt voor de dealerholding. “We zagen het verlies van het Stellantis-dealerschap natuurlijk aankomen en moesten snel schakelen om als fris en gezond bedrijf naar de toekomst te kunnen kijken. Zo zijn we ons ook gaan richten op de import van jong gebruikt en is onze leasemaatschappij in opbouw. Daarmee denken we een stevige basis te hebben om door te groeien tot lokale speler van formaat.” 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Auto Versteeg Buurman koopt Vakgarage Westerink | Automotive Online

Auto Versteeg Buurman koopt Vakgarage Westerink

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Vakgarage

Auto Versteeg Buurman neemt met ingang van januari de activiteiten van Vakgarage Westerink in Harderwijk over. Het pand sluit en Egbert Westerink wordt vestigingsmanager van de vestiging in Nunspeet. De vijf medewerkers gaan mee naar Nunspeet. De klanten kunnen naar de vestiging in Nunspeet of de vestiging in Ermelo, die drie kilometer van de huidige vestiging van Westerink vandaan ligt. Dat meldt Auto Versteeg Buurman.

Het bedrijf is al Vakgarage in Nunspeet en Barneveld en voert nu met de formule gesprekken over uitbreiding van het rayon. Naast Vakgarage is het in Nunspeet ook dealer van Suzuki. “We versterken met deze overname onze positie als regionaal georiënteerd autobedrijf”, zegt algemeen directeur Korstiaan Versteeg. Het bedrijf deed recent zijn Stellantis-dealerschappen over aan Broekhuis en nam eerder dit jaar Vakgarage Carhouse Lagerweij in Barneveld over. “Wij mikken op een positie van local hero in het gebied waarin wij opereren. We zijn nu actief in vijf, relatief kleine plaatsen. Daar willen we alle relevante mobiliteitsproducten dichtbij onze klanten aanbieden.”

Fris en gezond

Het bedrijf is nog dealer van Suzuki en Mitsubishi en erkend reparateur van Toyota, Peugeot en Citroën. Ook heeft het een samenwerkingsverband met Broekhuis, waarbij het een deel van de lokale markt afdekt voor de dealerholding. “We zagen het verlies van het Stellantis-dealerschap natuurlijk aankomen en moesten snel schakelen om als fris en gezond bedrijf naar de toekomst te kunnen kijken. Zo zijn we ons ook gaan richten op de import van jong gebruikt en is onze leasemaatschappij in opbouw. Daarmee denken we een stevige basis te hebben om door te groeien tot lokale speler van formaat.” 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.