Auto Dijk koopt Automobielbedrijf Van den Akker

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Profile Car & Tyreservice Auto Dijk neemt het klantenbestand over van Automobielbedrijf Van den Akker in Dokkum. (Foto: Profile Car & Tyreservice Auto Dijk)

Profile Car & Tyreservice Auto Dijk uit Dokkum neemt per 1 februari de verkoopactiviteiten en het klantenbestand voor reparatie en onderhoud over van Automobielbedrijf Van den Akker. Universeel autobedrijf Auto Dijk voegt de bedrijven samen op zijn huidige locatie in de Friese stad. Dat bevestigt Folbert Nicolai, aftersales manager en mede-eigenaar van de werkplaats van Auto Dijk, aan Automotive.

De overname van de bedrijfsactiviteiten van het Dokkummer familiebedrijf Van den Akker is mogelijk vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van mede-eigenaar Minze van den Akker, zegt Nicolai. “Het bedrijf bestond 120 jaar en was reparateur van Renault, Dacia en Nissan”, vertelt hij.  Auto Dijk voert meerdere merken, waarbij de VAG-merken de boventoon voeren. De voorraad van Van den Akker wordt toegevoegd aan de occasionvoorraad van Auto Dijk die hierdoor groeit naar 58 occasions.

Wat de overname betekent voor de werkplaats van Auto Dijk is nu nog lastig vast te stellen, vindt Nicolai. “Van den Akker heeft ongeveer 1.500 actieve klanten in het bestand staan. Met de overname van monteur Catrinus Veenstra behouden wij ook de kennis en de ervaring van Van den Akker. Hierdoor kunnen wij in onze werkplaats een toename van werk zeker aan.”

Derde generatie

Met de verkoop van de activiteiten van automobielbedrijf Van den Akker neemt de derde generatie afscheid van het familiebedrijf, vertelt mede-eigenaar Minze van den Akker (72). “Mijn grootvader is in 1901 begonnen als wagenmaker, waarna mijn vader het bedrijf in 1937 overnam. In 1967 werden wij Renault-dealer waarbij mijn zus Tineke en ik in 1972 de leiding in handen kregen”, aldus Van den Akker. Zijn bedrijf stopte in 2015 als Renault-dealer nadat de ABD Groep in 2014 een Renault-dealervestiging opende in Dokkum.

“Het is mooi dat een Dokkummer bedrijf met historie ons bedrijf overneemt”, zegt Van den Akker. “Auto Dijk bestaat tenslotte ook al 60 jaar. Zij hebben dezelfde instelling als wij en werken klantgericht.” Met het bereiken van zijn pensioen gaat Van den Akker zeker niet stilzitten. “Ik heb altijd plezier gehouden in mijn werk en volgde nog geregeld trainingen. Maar nu heb ik meer tijd voor het voorzitterschap van Shantykoor De Admiraliteit, dat zeemansliederen zingt, en mijn tuin.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Auto Dijk koopt Automobielbedrijf Van den Akker | Automotive Online

Auto Dijk koopt Automobielbedrijf Van den Akker

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Profile Car & Tyreservice Auto Dijk neemt het klantenbestand over van Automobielbedrijf Van den Akker in Dokkum. (Foto: Profile Car & Tyreservice Auto Dijk)

Profile Car & Tyreservice Auto Dijk uit Dokkum neemt per 1 februari de verkoopactiviteiten en het klantenbestand voor reparatie en onderhoud over van Automobielbedrijf Van den Akker. Universeel autobedrijf Auto Dijk voegt de bedrijven samen op zijn huidige locatie in de Friese stad. Dat bevestigt Folbert Nicolai, aftersales manager en mede-eigenaar van de werkplaats van Auto Dijk, aan Automotive.

De overname van de bedrijfsactiviteiten van het Dokkummer familiebedrijf Van den Akker is mogelijk vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van mede-eigenaar Minze van den Akker, zegt Nicolai. “Het bedrijf bestond 120 jaar en was reparateur van Renault, Dacia en Nissan”, vertelt hij.  Auto Dijk voert meerdere merken, waarbij de VAG-merken de boventoon voeren. De voorraad van Van den Akker wordt toegevoegd aan de occasionvoorraad van Auto Dijk die hierdoor groeit naar 58 occasions.

Wat de overname betekent voor de werkplaats van Auto Dijk is nu nog lastig vast te stellen, vindt Nicolai. “Van den Akker heeft ongeveer 1.500 actieve klanten in het bestand staan. Met de overname van monteur Catrinus Veenstra behouden wij ook de kennis en de ervaring van Van den Akker. Hierdoor kunnen wij in onze werkplaats een toename van werk zeker aan.”

Derde generatie

Met de verkoop van de activiteiten van automobielbedrijf Van den Akker neemt de derde generatie afscheid van het familiebedrijf, vertelt mede-eigenaar Minze van den Akker (72). “Mijn grootvader is in 1901 begonnen als wagenmaker, waarna mijn vader het bedrijf in 1937 overnam. In 1967 werden wij Renault-dealer waarbij mijn zus Tineke en ik in 1972 de leiding in handen kregen”, aldus Van den Akker. Zijn bedrijf stopte in 2015 als Renault-dealer nadat de ABD Groep in 2014 een Renault-dealervestiging opende in Dokkum.

“Het is mooi dat een Dokkummer bedrijf met historie ons bedrijf overneemt”, zegt Van den Akker. “Auto Dijk bestaat tenslotte ook al 60 jaar. Zij hebben dezelfde instelling als wij en werken klantgericht.” Met het bereiken van zijn pensioen gaat Van den Akker zeker niet stilzitten. “Ik heb altijd plezier gehouden in mijn werk en volgde nog geregeld trainingen. Maar nu heb ik meer tijd voor het voorzitterschap van Shantykoor De Admiraliteit, dat zeemansliederen zingt, en mijn tuin.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.