Autobedrijf Sprenkels wordt De Labie Auto’s

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Autobedrijf Sprenkels wordt overgenomen (foto: Tamara Sprenkels)

Autobedrijf Sprenkels in Achtmaal wordt overgenomen door de broers Tom en Thomas de Labie, die al enkele jaren ervaring hebben met De Labie Auto’s in Zundert. Zij nemen per 1 september het bedrijf over, dat dan wordt omgedoopt in De Labie Auto’s. Broer Thomas doet de autohandel, Tom is de monteur, vertelt Tom de Labie aan Automotive. “Ik heb enkele jaren geleden gewerkt als monteur bij Sprenkels. Nu deed de kans zich voor om het bedrijf over te nemen. Dat biedt ons flinke ruimte voor groei. Het is een bedrijf met een flink buitenterrein en een werkplaats met vijf bruggen.”

Op het moment werken er twee monteurs bij Sprenkels, die per 1 september overgaan naar de nieuwe werkgever. Eigenaar Ludo Sprenkels zocht al enkele jaren naar een opvolger, vertelt Tom de Labie. Nu die gevonden is, gaat hij na 43 jaar ondernemerschap met pensioen. Zijn dochter Tamara, die jarenlang de receptie deed, stopt er ook mee. “Ik weet nog niet wat ik hierna ga doen”, vertelt ze aan Automotive. “Eerst maar eens rondkijken.”

In het verleden is Autobedrijf Sprenkels aangesloten geweest bij Bosch Car Service. In 2008 was het bovendien genomineerd als Bovag Autobedrijf van het Jaar. De broers De Labie hebben er wel over nagedacht om aansluiting te zoeken bij een werkplaatslabel, maar dat is iets voor de langere termijn, vertelt Tom. “Eerst maar eens de handen uit de mouwen en flink hard aan het werk. We hebben hier veel in geïnvesteerd. Nu mag het langzaam gaan groeien.” Bekijk hier het Automotive garageformule overzicht.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Autobedrijf Sprenkels wordt De Labie Auto’s | Automotive Online

Autobedrijf Sprenkels wordt De Labie Auto’s

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Autobedrijf Sprenkels wordt overgenomen (foto: Tamara Sprenkels)

Autobedrijf Sprenkels in Achtmaal wordt overgenomen door de broers Tom en Thomas de Labie, die al enkele jaren ervaring hebben met De Labie Auto’s in Zundert. Zij nemen per 1 september het bedrijf over, dat dan wordt omgedoopt in De Labie Auto’s. Broer Thomas doet de autohandel, Tom is de monteur, vertelt Tom de Labie aan Automotive. “Ik heb enkele jaren geleden gewerkt als monteur bij Sprenkels. Nu deed de kans zich voor om het bedrijf over te nemen. Dat biedt ons flinke ruimte voor groei. Het is een bedrijf met een flink buitenterrein en een werkplaats met vijf bruggen.”

Op het moment werken er twee monteurs bij Sprenkels, die per 1 september overgaan naar de nieuwe werkgever. Eigenaar Ludo Sprenkels zocht al enkele jaren naar een opvolger, vertelt Tom de Labie. Nu die gevonden is, gaat hij na 43 jaar ondernemerschap met pensioen. Zijn dochter Tamara, die jarenlang de receptie deed, stopt er ook mee. “Ik weet nog niet wat ik hierna ga doen”, vertelt ze aan Automotive. “Eerst maar eens rondkijken.”

In het verleden is Autobedrijf Sprenkels aangesloten geweest bij Bosch Car Service. In 2008 was het bovendien genomineerd als Bovag Autobedrijf van het Jaar. De broers De Labie hebben er wel over nagedacht om aansluiting te zoeken bij een werkplaatslabel, maar dat is iets voor de langere termijn, vertelt Tom. “Eerst maar eens de handen uit de mouwen en flink hard aan het werk. We hebben hier veel in geïnvesteerd. Nu mag het langzaam gaan groeien.” Bekijk hier het Automotive garageformule overzicht.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.