Nieuwe garageformule voor elektrische auto’s: Nexdrive

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
AAGB introduceert nieuwe formule Nexdrive. (Foto: Automotive Alliance Group Benelux)

Alliance Automotive Group Benelux introduceert een nieuwe garageformule: Nexdrive, specifiek gericht op elektrische en hybride auto’s. Zo meldt de onderdelendistributeur vandaag. Inmiddels zijn de eerste tien pilot deelnemers gestart met het online auditeringssysteem en zullen deze week de eerste fysieke audits plaatsvinden.

“De automobilist heeft altijd de weg naar de universele garages weten te vinden. Met de combinatie van Tech360 en Nexdrive gaan we ervoor zorgen dat consumenten ook met de volgende generaties voertuigen bij universele autobedrijven blijven komen”, zegt retail marketing manager Ivar Camps van AAGB. Met de nieuwe formule worden bijvoorbeeld laadvoorzieningen gefaciliteerd, maar ook laadpassen, marge op laadstroom. online trainingen voor consumenten en een pakket aan marketing ondersteuning. Vanaf begin volgend jaar komt daar ook een aanbod hybride en elektrische occasions bij.

Nieuwe stap

“Natuurlijk is elektrificatie nu ‘next’ en de eerste nieuwe uitdaging voor het universele autobedrijf, maar daarna komt misschien waterstof. En daarna? Je moet klaar willen zijn voor de volgende stap, want er gaat nogal wat veranderen voor onafhankelijke autobedrijven”, aldus Camps. De nieuwe formule is beschikbaar via de aangesloten grossiers van AAGB, waaronder Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko. Eerder dit jaar meldde AAGB al dat deelnemers van Carprof en Autovakmeester een laadpaal konden aanschaffen in de huisstijl van de formule. 

Ter voorbereiding op de ontwikkeling van de garageformule is AAGB onder andere naar Noorwegen afgereisd waar EV en hybride in een vergevorderd stadium is. “Het was bijzonder nuttig om te zien welke uitdagingen onze klanten de komende jaren op hun brug krijgen. Elektrische voertuigen vragen minder doorgangen, minder servicebeurten, minder reserve-onderdelen. En wat te denken van de vraag naar olie, filters en aandrijfriemen. We weten allemaal wat nu de omzetmakers in de werkplaats zijn, maar ook wat er straks met die omzetmakers gaat gebeuren.” Volgens AAGB zijn er zeker nieuwe kansen met andere diensten en nieuwe verdienmodellen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Nieuwe garageformule voor elektrische auto’s: Nexdrive | Automotive Online

Nieuwe garageformule voor elektrische auto’s: Nexdrive

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
AAGB introduceert nieuwe formule Nexdrive. (Foto: Automotive Alliance Group Benelux)

Alliance Automotive Group Benelux introduceert een nieuwe garageformule: Nexdrive, specifiek gericht op elektrische en hybride auto’s. Zo meldt de onderdelendistributeur vandaag. Inmiddels zijn de eerste tien pilot deelnemers gestart met het online auditeringssysteem en zullen deze week de eerste fysieke audits plaatsvinden.

“De automobilist heeft altijd de weg naar de universele garages weten te vinden. Met de combinatie van Tech360 en Nexdrive gaan we ervoor zorgen dat consumenten ook met de volgende generaties voertuigen bij universele autobedrijven blijven komen”, zegt retail marketing manager Ivar Camps van AAGB. Met de nieuwe formule worden bijvoorbeeld laadvoorzieningen gefaciliteerd, maar ook laadpassen, marge op laadstroom. online trainingen voor consumenten en een pakket aan marketing ondersteuning. Vanaf begin volgend jaar komt daar ook een aanbod hybride en elektrische occasions bij.

Nieuwe stap

“Natuurlijk is elektrificatie nu ‘next’ en de eerste nieuwe uitdaging voor het universele autobedrijf, maar daarna komt misschien waterstof. En daarna? Je moet klaar willen zijn voor de volgende stap, want er gaat nogal wat veranderen voor onafhankelijke autobedrijven”, aldus Camps. De nieuwe formule is beschikbaar via de aangesloten grossiers van AAGB, waaronder Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko. Eerder dit jaar meldde AAGB al dat deelnemers van Carprof en Autovakmeester een laadpaal konden aanschaffen in de huisstijl van de formule. 

Ter voorbereiding op de ontwikkeling van de garageformule is AAGB onder andere naar Noorwegen afgereisd waar EV en hybride in een vergevorderd stadium is. “Het was bijzonder nuttig om te zien welke uitdagingen onze klanten de komende jaren op hun brug krijgen. Elektrische voertuigen vragen minder doorgangen, minder servicebeurten, minder reserve-onderdelen. En wat te denken van de vraag naar olie, filters en aandrijfriemen. We weten allemaal wat nu de omzetmakers in de werkplaats zijn, maar ook wat er straks met die omzetmakers gaat gebeuren.” Volgens AAGB zijn er zeker nieuwe kansen met andere diensten en nieuwe verdienmodellen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.