Wit al tien jaar bovenaan het lijstje meest favoriete autokleur

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Alaxta presenteert elk jaar een rapport met de meest populaire autokleuren. (Foto: Axalta)

Uit het populariteitsrapport van lakleverancier Axalta blijkt dat de kleur wit de afgelopen tien jaar de meest gekozen autokleur is. Zwart is de grote favoriet voor luxe auto’s, zo blijkt uit het onderzoek dat Axalta wereldwijd verricht.

Wit blijft veruit de meest verkochte kleur voor auto’s. Met 38 procent is de kleur wit de afgelopen drie jaar stabiel gebleven en al tien opeenvolgende jaren de populairste autokleur. Zwart is met 19 procent vooral ook een veelgevraagde kleur voor luxe auto’s en suv’s, gevolgd door grijs. 

Axalta, producent van onder andere Cromax, Spies Hecker en Standox, baseert het jaarlijkse kleuronderzoek op een analyse van de autoproductiedata in 2020 en gebruikt deze gegevens mede om nieuwe kleurnuances te ontwikkelen. Op dit moment komen groenblauwe en groengele tinten sterk op. Ook ziet Axalta het gebruik van grijs toenemen (+2%) in alle delen van de wereld. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Wit al tien jaar bovenaan het lijstje meest favoriete autokleur | Automotive Online

Wit al tien jaar bovenaan het lijstje meest favoriete autokleur

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Alaxta presenteert elk jaar een rapport met de meest populaire autokleuren. (Foto: Axalta)

Uit het populariteitsrapport van lakleverancier Axalta blijkt dat de kleur wit de afgelopen tien jaar de meest gekozen autokleur is. Zwart is de grote favoriet voor luxe auto’s, zo blijkt uit het onderzoek dat Axalta wereldwijd verricht.

Wit blijft veruit de meest verkochte kleur voor auto’s. Met 38 procent is de kleur wit de afgelopen drie jaar stabiel gebleven en al tien opeenvolgende jaren de populairste autokleur. Zwart is met 19 procent vooral ook een veelgevraagde kleur voor luxe auto’s en suv’s, gevolgd door grijs. 

Axalta, producent van onder andere Cromax, Spies Hecker en Standox, baseert het jaarlijkse kleuronderzoek op een analyse van de autoproductiedata in 2020 en gebruikt deze gegevens mede om nieuwe kleurnuances te ontwikkelen. Op dit moment komen groenblauwe en groengele tinten sterk op. Ook ziet Axalta het gebruik van grijs toenemen (+2%) in alle delen van de wereld. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.