Volmacht Risk start schadesturing via Openclaims

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Voorlopig worden alleen consumenten met een verzekering van Risk zelf gestuurd via Openclaims.

Risk.nl is volmacht van enkele verzekeraars zoals Nationale Nederlanden en Allianz, en ‘verkoopt’ deze aan tussenpersonen, die ze vervolgens onder de eigen naam aan consumenten aan kunnen bieden. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog een paar eigen rijgedragpolissen, zoals Fairzekering en Voorop Verzekeringen.
De samenwerking voor schadesturing vindt in eerste instantie plaats voor de eigen producten. “Veel grote verzekeraars hebben hun eigen herstelnetwerk en wij volgen in geval van schade in eerste instantie de richtlijn van de betreffende verzekeraar”, zegt Tony Dingemanse van Risk. Hij kan niet zeggen hoeveel schades er uit de portefeuille dan in aanmerking komen voor sturing via Openclaims.

Openclaims werd vorig jaar in de markt gezet als schademakelaar. Autoschades kunnen op de site worden gemeld, waarna ze worden aanbesteed onder ruim driehonderd aangesloten autoschadeherstelbedrijven. “Klantbeoordeling, doorlooptijd en prijs zijn de belangrijkste factoren voor de bepaling welk herstelbedrijf de schade mag herstellen”, aldus Dingemans. Openclaims is niet direct toegankelijk voor consumenten, maar uitsluitend voor de verzekeringsverstrekker.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.