Carglass breidt aantal herstelpunten voor cosmetische schades uit

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Carglass probeert de medewerkers te herplaatsen binnen het bedrijf. (Foto: Carglass)

Carglass breidt de hersteldienst voor kleine autoschades, Carmetics, verder uit. Vanaf mei is het bij vijftien Carglass-vestigingen mogelijk om krassen, putjes en deuken te laten repareren. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Veel automobilisten laten dergelijke schades volgens Carglass zitten vanwege de hoge kosten, de lange hersteltijd en de gevolgen voor de no-claimkorting van de verzekering. “De gemiddelde schade is 240 euro, dat is vaak onder de eigen risicogrens. De meeste mensen verhalen de schade dus niet op de verzekeraar maar betalen hem zelf. Daar is dit concept ook op gericht.”

Voordat een ruit wordt vervangen of gerepareerd, loopt de monteur met de autobezitter om de auto om te zien of er kleine schades zijn. Carglass voerde in eerste instantie een pilot uit in vijf vestigingen. Destijds heette de service nog Carmetics, maar die naam komt te vervallen, meldt woordvoerder Wendy de Wild. “Het bleek dat het niet nodig was om een aparte naam voor deze service te gebruiken; mensen begrepen de combinatie tussen Carglass en klein herstel prima.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Reacties

  • GertJan Basten

    Mooie stap voorwaarts!

Carglass breidt aantal herstelpunten voor cosmetische schades uit | Automotive Online

Carglass breidt aantal herstelpunten voor cosmetische schades uit

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Carglass probeert de medewerkers te herplaatsen binnen het bedrijf. (Foto: Carglass)

Carglass breidt de hersteldienst voor kleine autoschades, Carmetics, verder uit. Vanaf mei is het bij vijftien Carglass-vestigingen mogelijk om krassen, putjes en deuken te laten repareren. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Veel automobilisten laten dergelijke schades volgens Carglass zitten vanwege de hoge kosten, de lange hersteltijd en de gevolgen voor de no-claimkorting van de verzekering. “De gemiddelde schade is 240 euro, dat is vaak onder de eigen risicogrens. De meeste mensen verhalen de schade dus niet op de verzekeraar maar betalen hem zelf. Daar is dit concept ook op gericht.”

Voordat een ruit wordt vervangen of gerepareerd, loopt de monteur met de autobezitter om de auto om te zien of er kleine schades zijn. Carglass voerde in eerste instantie een pilot uit in vijf vestigingen. Destijds heette de service nog Carmetics, maar die naam komt te vervallen, meldt woordvoerder Wendy de Wild. “Het bleek dat het niet nodig was om een aparte naam voor deze service te gebruiken; mensen begrepen de combinatie tussen Carglass en klein herstel prima.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Reacties

  • GertJan Basten

    Mooie stap voorwaarts!