Schadeherstelmeester lanceert software voor vaststelling schade

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Schadeherstelmeester, het netwerk voor merkerkend herstel opgezet door schadeketen AHG en dealerholdings Broekhuis en PGA, lanceert vandaag het systeem Malin. De keten claimt dat met deze it-toepassing kan worden vastgesteld of een schade complex is. “Dit door een combinatie te maken van voertuigspecificaties die via het VIN-nummer worden binnengehaald, en schadekenmerken zoals het aangrijpingspunt”, aldus projectmanager Bert Noteboom. “De hersteller voert het aangrijpingspunt en het VIN-nummer van het voertuig in en ziet dan de complexiteit van de schade. Dit is niet altijd herleidbaar uit het schadebedrag. Een zijspiegel vervangen is relatief gezien niet heel duur, maar kan wel complex zijn als er sensoren in zitten”, aldus Noteboom.

Geheim van de  smid

Informatieleverancier VWE heeft het platform gebouwd. De komende maanden wordt door Schadeherstelmeester de database verder gevuld met schadedossier, om de koppeling te maken tussen de schade en de voertuiggegevens. “Hoe we dat precies doen is natuurlijk het geheim van de smid”, zegt Noteboom. “Wel is het mogelijk om per opdrachtgever andere parameters in te stellen op basis van de afspraken die er met de opdrachtgever zijn gemaakt.” Het systeem moet op 1 januari 2017 operationeel zijn.

Er wordt momenteel volop gediscussieerd in de markt over het mogelijk splitsen van cosmetische en complexe schades. Het is ook een van de thema’s op het Automotive Schadeseminar, datvandaag plaatsvindt in de Green Village in Nieuwegein.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Schadeherstelmeester lanceert software voor vaststelling schade | Automotive Online

Schadeherstelmeester lanceert software voor vaststelling schade

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Schadeherstelmeester, het netwerk voor merkerkend herstel opgezet door schadeketen AHG en dealerholdings Broekhuis en PGA, lanceert vandaag het systeem Malin. De keten claimt dat met deze it-toepassing kan worden vastgesteld of een schade complex is. “Dit door een combinatie te maken van voertuigspecificaties die via het VIN-nummer worden binnengehaald, en schadekenmerken zoals het aangrijpingspunt”, aldus projectmanager Bert Noteboom. “De hersteller voert het aangrijpingspunt en het VIN-nummer van het voertuig in en ziet dan de complexiteit van de schade. Dit is niet altijd herleidbaar uit het schadebedrag. Een zijspiegel vervangen is relatief gezien niet heel duur, maar kan wel complex zijn als er sensoren in zitten”, aldus Noteboom.

Geheim van de  smid

Informatieleverancier VWE heeft het platform gebouwd. De komende maanden wordt door Schadeherstelmeester de database verder gevuld met schadedossier, om de koppeling te maken tussen de schade en de voertuiggegevens. “Hoe we dat precies doen is natuurlijk het geheim van de smid”, zegt Noteboom. “Wel is het mogelijk om per opdrachtgever andere parameters in te stellen op basis van de afspraken die er met de opdrachtgever zijn gemaakt.” Het systeem moet op 1 januari 2017 operationeel zijn.

Er wordt momenteel volop gediscussieerd in de markt over het mogelijk splitsen van cosmetische en complexe schades. Het is ook een van de thema’s op het Automotive Schadeseminar, datvandaag plaatsvindt in de Green Village in Nieuwegein.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.