Huffnagel stopt als Focwa-voorzitter

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat bevestigt hij aan Automotive.

“Mijn termijn zit er op”, aldus Huffnagel. “En sinds dit jaar is mijn agenda weer wat voller geworden met onder meer het voorzitterschap van de branchevereniging voor speelautomaten. Dan moet je een keuze maken. En ik zie me zelf niet nog drie jaar als voorzitter van de Focwa actief zijn.”

Strubbelingen
De huidige strubbelingen met de schadeketens (`we zijn nog in gesprek`) en de moeizame implementatie van Hiqure hebben geen rol gespeeld in zijn beslissing, aldus Huffnagel. “Ik ben niet iemand die op een winkel past, ik houd van bestuurlijke uitdagingen. En die waren er dus voldoende.”

Want er was ook nog dat fraudeonderzoek van de Verzekeraars. “Daar hebben we adequaat op gereageerd, maar dat maakt het des te onbegrijpelijker dat de verzekeraars Hiqure niet omarmen terwijl die norm er is om kwaliteit te borgen.”

Zijn grootste tegenvaller was dan ook de gebrekkige snelheid waarmee Hiqure wordt geïmplementeerd. “Ik blijft dat onbegrijpelijk vinden. Wij hebben ons als Focwa achter de norm geschaard, maar de partijen die er bij betrokken waren, werden na de introductie ineens heel terughoudend. Daar heb ik me vanaf het begin over verbaasd.”

`De grote klap komt nog`
Volgens de scheidend voorzitter is er in de afgelopen jaren minder in de branche veranderd dan hij bij zijn aanstelling dacht. “In de afgelopen drie jaar daalde het aantal Focwa-leden met 100, het aantal medewerkers bij die Focwa-leden met 1.000. Er is dus wel degelijk wat gebeurd, maar de grote klap komt nog”, aldus Huffnagel.

Er is nog geen kandidaat-opvolger voor Huffnagel.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Huffnagel stopt als Focwa-voorzitter | Automotive Online

Huffnagel stopt als Focwa-voorzitter

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat bevestigt hij aan Automotive.

“Mijn termijn zit er op”, aldus Huffnagel. “En sinds dit jaar is mijn agenda weer wat voller geworden met onder meer het voorzitterschap van de branchevereniging voor speelautomaten. Dan moet je een keuze maken. En ik zie me zelf niet nog drie jaar als voorzitter van de Focwa actief zijn.”

Strubbelingen
De huidige strubbelingen met de schadeketens (`we zijn nog in gesprek`) en de moeizame implementatie van Hiqure hebben geen rol gespeeld in zijn beslissing, aldus Huffnagel. “Ik ben niet iemand die op een winkel past, ik houd van bestuurlijke uitdagingen. En die waren er dus voldoende.”

Want er was ook nog dat fraudeonderzoek van de Verzekeraars. “Daar hebben we adequaat op gereageerd, maar dat maakt het des te onbegrijpelijker dat de verzekeraars Hiqure niet omarmen terwijl die norm er is om kwaliteit te borgen.”

Zijn grootste tegenvaller was dan ook de gebrekkige snelheid waarmee Hiqure wordt geïmplementeerd. “Ik blijft dat onbegrijpelijk vinden. Wij hebben ons als Focwa achter de norm geschaard, maar de partijen die er bij betrokken waren, werden na de introductie ineens heel terughoudend. Daar heb ik me vanaf het begin over verbaasd.”

`De grote klap komt nog`
Volgens de scheidend voorzitter is er in de afgelopen jaren minder in de branche veranderd dan hij bij zijn aanstelling dacht. “In de afgelopen drie jaar daalde het aantal Focwa-leden met 100, het aantal medewerkers bij die Focwa-leden met 1.000. Er is dus wel degelijk wat gebeurd, maar de grote klap komt nog”, aldus Huffnagel.

Er is nog geen kandidaat-opvolger voor Huffnagel.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.