EU investeert in waterstof: 213 miljoen euro voor Frans project

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Waterstof blijft onderwerp van onderzoek. (Foto: Shutterstock)

De Franse auto-onderdelengigant Faurecia ontvangt een subsidie van 213 miljoen euro van de Europese Commissie voor een waterstoftechnologieproject. Dit meldt het bedrijf via een persbericht. Faurecia fuseerde vorig jaar met lampproducent Hella, waar het bedrijf Forvia uit voortkwam.

Generatie

Faurecia wil betaalbare mobiliteitsoplossingen creëren door tegen eind 2027 een nieuwe generatie tanks voor gasvormige en vloeibare waterstof te ontwikkelen en te industrialiseren. Het bedrijf voegde eraan toe dat de productie in 2024 zal beginnen in de Allenjoie-fabriek in Oost-Frankrijk. Moederbedrijf Forvia heeft ook een samenwerking met bandenmaker Michelin op waterstofbrandstofceltechnologie onder de naam Symbio.

Op 15 juli machtigde de Europese Commissie vijftien lidstaten om publieke financiering van maximaal 5,4 miljard euro te verstrekken in het kader van het programma ter ondersteuning van onderzoek, innovatie en de eerste industriële toepassing van waterstoftechnologieën in de EU. Hoewel andere beleidsbeslissingen van de EU voor in de richting van elektrificatie aan, blijven verschillende merken ook waterstofauto’s onder de aandacht brengen. Zo meldde Pieter Nota afgelopen zomer dat BMW een waterstofauto in massaproductie zal nemenKijk mee: ‘Grote potentie, maar moeilijke markt voor waterstofauto’

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

EU investeert in waterstof: 213 miljoen euro voor Frans project | Automotive Online

EU investeert in waterstof: 213 miljoen euro voor Frans project

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Waterstof blijft onderwerp van onderzoek. (Foto: Shutterstock)

De Franse auto-onderdelengigant Faurecia ontvangt een subsidie van 213 miljoen euro van de Europese Commissie voor een waterstoftechnologieproject. Dit meldt het bedrijf via een persbericht. Faurecia fuseerde vorig jaar met lampproducent Hella, waar het bedrijf Forvia uit voortkwam.

Generatie

Faurecia wil betaalbare mobiliteitsoplossingen creëren door tegen eind 2027 een nieuwe generatie tanks voor gasvormige en vloeibare waterstof te ontwikkelen en te industrialiseren. Het bedrijf voegde eraan toe dat de productie in 2024 zal beginnen in de Allenjoie-fabriek in Oost-Frankrijk. Moederbedrijf Forvia heeft ook een samenwerking met bandenmaker Michelin op waterstofbrandstofceltechnologie onder de naam Symbio.

Op 15 juli machtigde de Europese Commissie vijftien lidstaten om publieke financiering van maximaal 5,4 miljard euro te verstrekken in het kader van het programma ter ondersteuning van onderzoek, innovatie en de eerste industriële toepassing van waterstoftechnologieën in de EU. Hoewel andere beleidsbeslissingen van de EU voor in de richting van elektrificatie aan, blijven verschillende merken ook waterstofauto’s onder de aandacht brengen. Zo meldde Pieter Nota afgelopen zomer dat BMW een waterstofauto in massaproductie zal nemenKijk mee: ‘Grote potentie, maar moeilijke markt voor waterstofauto’

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.