BPM blijft buiten schot bij dichten ‘pensioengat’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er is gisteravond een principeakkoord gesloten door het kabinet, regeringspartijen VVD en PvdA en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over een versobering van het belastingvrij pensioensparen.

Het nieuwe pensioenakkoord levert de schatkist ruim 600 miljoen euro minder op dan in de eerdere plannen van het kabinet. Er gingen geruchten dat dit gat gedicht zou worden door onder andere de bpm te verhogen. In het akkoord worden geen autobelastingen genoemd, zo is te lezen in de Volkskrant.

Rogier Kuin, manager politiek en overheid bij Bovag is tevreden dat het kabinet de oplossing voor een tekort heeft gezocht in het eigen speelveld. “Als het klopt wat de Volkskrant schrijft, dan blijven de autobelastingen buiten schot. De dekking wordt gezocht binnen het dossier van werk en inkomen. En zo hoort het ook.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

BPM blijft buiten schot bij dichten ‘pensioengat’ | Automotive Online

BPM blijft buiten schot bij dichten ‘pensioengat’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er is gisteravond een principeakkoord gesloten door het kabinet, regeringspartijen VVD en PvdA en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over een versobering van het belastingvrij pensioensparen.

Het nieuwe pensioenakkoord levert de schatkist ruim 600 miljoen euro minder op dan in de eerdere plannen van het kabinet. Er gingen geruchten dat dit gat gedicht zou worden door onder andere de bpm te verhogen. In het akkoord worden geen autobelastingen genoemd, zo is te lezen in de Volkskrant.

Rogier Kuin, manager politiek en overheid bij Bovag is tevreden dat het kabinet de oplossing voor een tekort heeft gezocht in het eigen speelveld. “Als het klopt wat de Volkskrant schrijft, dan blijven de autobelastingen buiten schot. De dekking wordt gezocht binnen het dossier van werk en inkomen. En zo hoort het ook.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.