Europa wordt het niet eens over nieuwe CO2-limiet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vanavond werd er tijdens de Milieuraad in Luxemburg over de nieuwe CO2-grenzen voor autofabrikanten gesproken. Lange tijd werd uitgegaan van een limiet van 95 g/km CO2 gemiddeld per personenautovloot, maar de Duitse bondskanselier Angela Merkel bood onlangs, op verzoek van de eigen auto-industrie, een alternatief aan. De Duitse autofabrikanten voelen zich namelijk in het nadeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Franse autofabrikanten, die relatief meer kleinere – en dus zuinigere – auto’s in de vloot hebben.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.