CDA wil simpele kilometerheffing

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het plan worden de kilometers niet met een kastje geregistreerd, maar moeten automobilisten zelf jaarlijks hun kilometerstand doorgeven. De vaste autokosten (bpm en mrb) moeten worden afgebouwd. Verrekening via accijnzen stuit op te veel bezwaren, zo zouden mensen in grensregio`s dan gaan tanken in het buitenland.

Spitstarief
RAI Vereniging laat in een reactie weten positief te zijn over het plan. Wel pleit de vereniging voor het invoeren van spitstarieven om de fileproblematiek te verminderen. In het rapport wordt het initiatief hiervoor bij bedrijven neergelegd. Die moeten hun werknemers aansporen de spits te mijden met een mobiliteitsbudget of flexibele werktijden. 

Fraude
Ook vindt de RAI Vereniging dat het terugdraaien van kilometerstellers verboden moet worden. Dat is ook de kritiek van VVD-kamerlid Charlie Aptroot. Hij vindt het voorstel knoeiwerk. “De kilometerstanden zijn onbetrouwbaar en er wordt veel mee gerommeld.” Ook vraagt hij zich af wat er moet gebeuren als de auto tussentijds verkocht wordt. 

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

CDA wil simpele kilometerheffing | Automotive Online

CDA wil simpele kilometerheffing

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het plan worden de kilometers niet met een kastje geregistreerd, maar moeten automobilisten zelf jaarlijks hun kilometerstand doorgeven. De vaste autokosten (bpm en mrb) moeten worden afgebouwd. Verrekening via accijnzen stuit op te veel bezwaren, zo zouden mensen in grensregio`s dan gaan tanken in het buitenland.

Spitstarief
RAI Vereniging laat in een reactie weten positief te zijn over het plan. Wel pleit de vereniging voor het invoeren van spitstarieven om de fileproblematiek te verminderen. In het rapport wordt het initiatief hiervoor bij bedrijven neergelegd. Die moeten hun werknemers aansporen de spits te mijden met een mobiliteitsbudget of flexibele werktijden. 

Fraude
Ook vindt de RAI Vereniging dat het terugdraaien van kilometerstellers verboden moet worden. Dat is ook de kritiek van VVD-kamerlid Charlie Aptroot. Hij vindt het voorstel knoeiwerk. “De kilometerstanden zijn onbetrouwbaar en er wordt veel mee gerommeld.” Ook vraagt hij zich af wat er moet gebeuren als de auto tussentijds verkocht wordt. 

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.