Bovag vraagt provincies om sloopbonus

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de Bovag is bij de inrichting van de sloopregeling rekening gehouden met de mogelijkheid voor lokale overheden het bedrag te verhogen of hun eigen initiatieven erop aan te sluiten.

De branchevereniging verwacht dat nog meer automobilisten gebruik van de regeling zouden maken als de premie hoger lag. "Met nu zo`n 4.800 transacties loopt de regeling al best goed. Als de provincies vijfhonderd tot duizend euro op de premie zouden doen, komen we in de buurt van de bedragen van de Duitse regeling. Dan wordt het natuurlijk echt heel interessant voor automobilisten", aldus Paul de Waal, woordvoerder van de Bovag.

De gemeente Den Haag heeft al een tijd een eigen sloopregeling en Amsterdam wil ook al maanden een regeling invoeren. "We hebben begrepen dat Den Haag bekijkt of de rest van het budget aan de landelijke actie kan worden gekoppeld, en Amsterdam zou ook onderzoeken of het bij de nationale regeling aan kan sluiten." 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.