EU verplicht speciale lampen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De wetgeving is al afgestemd met het Europese Parlement en de EU-lidstaten.
De EU stelt de lampen verplicht om de zichtbaarheid van auto`s overdag te vergroten. Eerder nog zag de EU af van het verplichtstellen van het voeren van licht overdag, omdat motorrijders – die licht voeren om op te vallen – er minder zichtbaar door worden. Met de daytime running lights gaat dat niet op (die zijn niet bedoeld om de weg te verlichten, maar om de zichtbaarheid van de auto te vergroten). Ook zijn ze zuinig in het gebruik, waardoor ze minder slecht zijn voor het milieu. Het energieverbruik is teruggebracht tot tien procent van het normale lichtgebruik.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.