Nieuwe ceo onderstreept serieuze ambities Ineos

Redactie Redactie
• Laatste update:
Lynn Calder Ineos 2022
Calder werkt al zes jaar in verschillende management- en ceo-functies bij de Ineos Group. (Ineos Automotive, 2022)

Ineos Automotive, het bedrijf dat de Grenadier als nieuwe ‘Defender’ op te markt zet, heeft Lynn Calder benoemd tot ceo. Zij is daarmee voor zover bekend de tweede vrouwelijke leider van een autofabrikant, naast Mary Barra die al jaren aan het hoofd staat van General Motors.

Calder werkt al zes jaar in verschillende management- en ceo-functies bij de Ineos Group, het chemische bedrijf van de Britse miljardair Sir James Ratcliffe dat aan de wieg staat van de Grenadier.

Calder is met onmiddellijke ingang aan de slag gegaan bij Ineos Automotive. Het automerk is kort geleden begonnen met de serieproductie van de Grenadier 4×4 in een fabriek in het Franse Hambach die het heeft overgenomen van Mercedes-Benz. In 2020 kocht Ineos een derde van de aandelen van het Mercedes formule 1-team. Eerder dit jaar kondigde Hedin aan Ineos te importeren en distribueren in Nederland.

De reeks van investeringen doen het beeld verschuiven dat Ineos slechts een hobbyproject is van Ratcliffe en dat het merk een serieuze positie in de markt wil veroveren.

Hans-Peter Pessler coo

Ineos Automotive heeft verder Hans-Peter Pessler aangesteld tot coo. Hij werkte tot nu toe bij Magna Steyr, de Oostenrijkse contractfabrikant van auto’s die onder meer de G-Klasse voor Mercedes bouwt.

Ashley Reed, bestuursvoorzitter van Ineos Automotive, stelt: “We zitten in de automotive industrie voor de lange termijn. Het team heeft fantastisch werk gedaan bij het leiden van de technische ontwikkeling en het opzetten van de productie. Nu we volop in de commerciële ‘mode’ gaan zullen Lynn en Hans-Peter ons verder leiden in de volgende fase van de ontwikkeling van onze onderneming.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.