Karim Habib benoemd tot executive vice president Kia

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
KArim Habib Kia 2022
Volgens Kia heeft Habibs design leiderschap geholpen om de merkbeleving en het concurrentievermogen van Kia te versterken. (Kia, 2022)

Habib werkt sinds 2019 bij Kia als hoofd van Kia Global Design.

Kia laat weten dat Karim Habib, hoofd van Kia Global Design, is gepromoveerd tot executive vice president van de Hyundai Motor Group.

Habib is sinds 2019 werkzaam bij Kia. Hij houdt toezicht op de werkzaamheden van Kia’s exterieur-, interieur-, kleur- en materiaalteams en helpt de toekomstige designstrategie en -richting van het merk Kia te bepalen. Zo meldt de fabrikant in een persbericht.

EV6

De autofabrikant stelt dat de merkbeleving van Kia juist door het designwerk van Habibs is versterkt. Zo is Kia’s nieuwste volledig elektrische model EV6 onder andere verkozen tot de Europese auto van het jaar en won het de Red Dot design award. “Ik ben vereerd door deze erkenning. Ik geloof dat het staat voor de geweldige toewijding, het talent en de passie van elk lid van de Kia design organisatie”, aldus Habib.

Voor zijn carrière bij Kia heeft Habib meerdere functies bekleed bij BMW en Nissan.

In september werd Léan Verstoep benoemd tot de nieuwe ceo Kia Nederland.

Karim Habib benoemd tot executive vice president Kia | Automotive Online

Karim Habib benoemd tot executive vice president Kia

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
KArim Habib Kia 2022
Volgens Kia heeft Habibs design leiderschap geholpen om de merkbeleving en het concurrentievermogen van Kia te versterken. (Kia, 2022)

Habib werkt sinds 2019 bij Kia als hoofd van Kia Global Design.

Kia laat weten dat Karim Habib, hoofd van Kia Global Design, is gepromoveerd tot executive vice president van de Hyundai Motor Group.

Habib is sinds 2019 werkzaam bij Kia. Hij houdt toezicht op de werkzaamheden van Kia’s exterieur-, interieur-, kleur- en materiaalteams en helpt de toekomstige designstrategie en -richting van het merk Kia te bepalen. Zo meldt de fabrikant in een persbericht.

EV6

De autofabrikant stelt dat de merkbeleving van Kia juist door het designwerk van Habibs is versterkt. Zo is Kia’s nieuwste volledig elektrische model EV6 onder andere verkozen tot de Europese auto van het jaar en won het de Red Dot design award. “Ik ben vereerd door deze erkenning. Ik geloof dat het staat voor de geweldige toewijding, het talent en de passie van elk lid van de Kia design organisatie”, aldus Habib.

Voor zijn carrière bij Kia heeft Habib meerdere functies bekleed bij BMW en Nissan.

In september werd Léan Verstoep benoemd tot de nieuwe ceo Kia Nederland.