Pakistaanse IT-expert krijgt directierol bij Porsche

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Khan werkte eerder bij Mercedes en BMW. (Foto: Porsche)

De raad van commissarissen van Porsche wil Sajjad Khan benoemen tot lid van de raad van bestuur van de in Stuttgart gevestigde sportwagenfabrikant. Dit meldt het autobedrijf, waarvan vandaag duidelijk moet worden of het naar de beurs gaat.

De 48-jarige zou zich vooral focussen op car-IT en het achtste lid van het orgaan worden. Het is nog niet precies besloten wanneer het een definitief besluit zal nemen over de aanstelling van Sajjad Khan en wanneer Khan uiteindelijk bij Porsche zou kunnen beginnen. Khan kan met zijn taken beginnen zodra hij daarvoor beschikbaar is. Hij werkte eerder bij BMW en Mercedes.

De voorzitter van de raad van commissarissen van Porsche, Wolfgang Porsche, legde de volgende verklaring af: “We zijn er sterk van overtuigd dat de voorgenomen uitbreiding van onze Raad van Bestuur de succesvolle ontwikkeling van ons bedrijf verder zal bevorderen.”

De nieuwe positie reflecteert het toegenomen belang van IT bij automakers. De Pakistaan heeft tevens een Duits paspoort en was als cto eerder lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Cars, waar hij in 2021 opstapte om in een start-up te stappen. Eerder werkte hij bij BMW, waar hij zich voornamelijk bezighield met connected cars.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.