Mede-oprichter Leaseplan Huib van der Meulen overleden

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Huib van der Meulen ontwikkelde het 'Open Kalkulatie'-systeem. (Foto: Leaseplan)

Huib van der Meulen, van 1970 tot 1995 lid van de Raad van Bestuur van Leaseplan, is op 8  oktober op 88 -jarige leeftijd overleden. “Hij heeft de basis gevormd voor onze onderneming. Hij was de bedenker en drijvende kracht achter de ontwikkeling van het ‘Open Kalkulatie’ systeem”, schrijft Leaseplan-ceo Tex Gunning. “Huib heeft met zijn tomeloze energie vorm gegeven aan de internationale expansie van Leaseplan. Ook na zijn pensionering bleef hij zeer betrokken bij alle ontwikkelingen.”

Naast concepten als het open calculatie-systeem heeft Van der Meulen het fundament gelegd voor het internationale succes van de Nederlandse leasemaatschappij, zegt Berno Kleinherenbrink, chief commercial officer bij Leaseplan. “En op meer persoonlijk vlak is het duidelijk hoe Huib het leven van vele mensen in de Leaseplan-familie heeft beroerd en hen heeft geholpen om te leren, te groeien en hun volledige potentieel te bereiken. Tot zeer recent volgde hij de ontwikkelingen binnen de branche en stuurde me regelmatig whatsapps met inzichten en adviezen”, aldus Kleinherenbrink. “Hij zal oprecht gemist worden.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Mede-oprichter Leaseplan Huib van der Meulen overleden | Automotive Online

Mede-oprichter Leaseplan Huib van der Meulen overleden

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Huib van der Meulen ontwikkelde het 'Open Kalkulatie'-systeem. (Foto: Leaseplan)

Huib van der Meulen, van 1970 tot 1995 lid van de Raad van Bestuur van Leaseplan, is op 8  oktober op 88 -jarige leeftijd overleden. “Hij heeft de basis gevormd voor onze onderneming. Hij was de bedenker en drijvende kracht achter de ontwikkeling van het ‘Open Kalkulatie’ systeem”, schrijft Leaseplan-ceo Tex Gunning. “Huib heeft met zijn tomeloze energie vorm gegeven aan de internationale expansie van Leaseplan. Ook na zijn pensionering bleef hij zeer betrokken bij alle ontwikkelingen.”

Naast concepten als het open calculatie-systeem heeft Van der Meulen het fundament gelegd voor het internationale succes van de Nederlandse leasemaatschappij, zegt Berno Kleinherenbrink, chief commercial officer bij Leaseplan. “En op meer persoonlijk vlak is het duidelijk hoe Huib het leven van vele mensen in de Leaseplan-familie heeft beroerd en hen heeft geholpen om te leren, te groeien en hun volledige potentieel te bereiken. Tot zeer recent volgde hij de ontwikkelingen binnen de branche en stuurde me regelmatig whatsapps met inzichten en adviezen”, aldus Kleinherenbrink. “Hij zal oprecht gemist worden.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.