‘IT-directeur BMW plotseling opgestapt’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Klaus Straub is uit eigen beweging bij BMW vertrokken (foto: Linkedin)

Klaus Straub, verantwoordelijk voor de afdeling internettechnologie  bij BMW, heeft de fabrikant plotseling verlaten. Hij was sinds 2014 CIO bij het bedrijf. Een woordvoerder van BMW heeft bevestigd dat hij eerder deze week zijn baan heeft opgezegd en is vertrokken bij het Duitse concern, meldt Automobilwoche. 

Bij BMW heeft Straub bijgedragen aan de introductie van nieuwe manieren van werken in alle IT-activiteiten. Hij introduceerde een strategie genaamd ‘100% agile’, die de organisatiestructuur en processen in de IT-divisie van de autofabrikant flexibeler heeft gemaakt, zodat sneller kan worden ingespeeld op externe veranderingen. Lees hier een interview met Nederlander Pieter Nota. Hij is sinds 2018 verkoopdirecteur bij BMW in München.

Eerder werkte Straub als CIO voor Audi, Siemens en Daimler. Het is niet bekend waarom hij is opgestapt of wat hij nu gaat doen. Ook een opvolger is nog niet bekend gemaakt. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘IT-directeur BMW plotseling opgestapt’ | Automotive Online

‘IT-directeur BMW plotseling opgestapt’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Klaus Straub is uit eigen beweging bij BMW vertrokken (foto: Linkedin)

Klaus Straub, verantwoordelijk voor de afdeling internettechnologie  bij BMW, heeft de fabrikant plotseling verlaten. Hij was sinds 2014 CIO bij het bedrijf. Een woordvoerder van BMW heeft bevestigd dat hij eerder deze week zijn baan heeft opgezegd en is vertrokken bij het Duitse concern, meldt Automobilwoche. 

Bij BMW heeft Straub bijgedragen aan de introductie van nieuwe manieren van werken in alle IT-activiteiten. Hij introduceerde een strategie genaamd ‘100% agile’, die de organisatiestructuur en processen in de IT-divisie van de autofabrikant flexibeler heeft gemaakt, zodat sneller kan worden ingespeeld op externe veranderingen. Lees hier een interview met Nederlander Pieter Nota. Hij is sinds 2018 verkoopdirecteur bij BMW in München.

Eerder werkte Straub als CIO voor Audi, Siemens en Daimler. Het is niet bekend waarom hij is opgestapt of wat hij nu gaat doen. Ook een opvolger is nog niet bekend gemaakt. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.