Stuart Rowley nieuwe ceo van Ford Europe

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Stuart Rowley (foto: Ford)

Ford heeft Stuart Rowley benoemd tot ceo van Ford Europa, meldt het concern. Rowley volgt op 1 april Steven Armstrong op, die de functie sinds juni 2017 heeft vervuld.

Rowley (51) is een oudgediende bij Ford. In 1990 begon hij zijn carrière bij Ford in het Verenigd Koninkrijk als financieel analist. Hij werkte voor Volvo in de tijd dat Ford daar eigenaar van was. Later was hij onder meer cfo van Ford Europe, tot hij vorig jaar werd benoemd tot coo voor Ford Noord-Amerika. Als ceo van Ford Europe staat hij voor de taak om de Europese operaties van Ford weer winstgevend te maken. Volgens het concern moet er zeker 440 miljoen euro worden bezuinigd. In Duitsland staan 5.000 banen op de tocht. 

Armstrong (54) wordt voorzitter van de Europese activiteiten van Ford. Vanuit die positie zal hij toezicht houden op de bezuinigingen bij Ford en partnerships met andere autofabrikanten beheren, zo meldt Ford. De benoeming van Rowley maakt deel uit van een stoelendans onder het topmanagement van Ford. Het belangrijkste nieuws daarbij is dat Bob Shanks, cfo van het concern, met pensioen gaat. Hij wordt opgevolgd door Tim Stone, eerder de financiële man van Amazon en tot januari van Snap, het bedrijf achter de app Snapchat.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Stuart Rowley nieuwe ceo van Ford Europe | Automotive Online

Stuart Rowley nieuwe ceo van Ford Europe

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Stuart Rowley (foto: Ford)

Ford heeft Stuart Rowley benoemd tot ceo van Ford Europa, meldt het concern. Rowley volgt op 1 april Steven Armstrong op, die de functie sinds juni 2017 heeft vervuld.

Rowley (51) is een oudgediende bij Ford. In 1990 begon hij zijn carrière bij Ford in het Verenigd Koninkrijk als financieel analist. Hij werkte voor Volvo in de tijd dat Ford daar eigenaar van was. Later was hij onder meer cfo van Ford Europe, tot hij vorig jaar werd benoemd tot coo voor Ford Noord-Amerika. Als ceo van Ford Europe staat hij voor de taak om de Europese operaties van Ford weer winstgevend te maken. Volgens het concern moet er zeker 440 miljoen euro worden bezuinigd. In Duitsland staan 5.000 banen op de tocht. 

Armstrong (54) wordt voorzitter van de Europese activiteiten van Ford. Vanuit die positie zal hij toezicht houden op de bezuinigingen bij Ford en partnerships met andere autofabrikanten beheren, zo meldt Ford. De benoeming van Rowley maakt deel uit van een stoelendans onder het topmanagement van Ford. Het belangrijkste nieuws daarbij is dat Bob Shanks, cfo van het concern, met pensioen gaat. Hij wordt opgevolgd door Tim Stone, eerder de financiële man van Amazon en tot januari van Snap, het bedrijf achter de app Snapchat.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.