Half miljoen voor Van der Kwast (Stern) en Leander (Bovemij)

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • pieter

    Van der Kwast vult zijn inkomen wel aan met verkopen via zijn bedrijfjes voor een wereldprijs aan Stern bedrijven. Met dit gestolen geld heeft hij net weer voor €350000 aan aandelen kunnen binnenschrapen.

  • Pieter

    De stern boekhouder ten Brink verkoopt ineens 1/3 van zijn aandelen, is er slecht weer op komst?

  • Journalist

    Stern heeft voor een vermogen aan ESF subsidies geint en werknemers gedwongen formulieren laten tekenen hiervan, vrvolgens is er geen cent aan opleidingen uitgegeven maar is de subsidie gewoon in eigen zak gestoken, Stern houdt de mensen liever dom, dit is bij de verlenende instantie OOMT bekend. Ook heeft Stern zich in 2009 niet aan de CAO gehouden en diverse werknemers een eenmalige uitkering onthouden. Dit in opdracht van de heer van der Kwast.

  • Journalist

    De Stern koers maakt een duikvlucht waar een slechtvalk jaloers op wordt.

  • Journalist

    En, wat zei ik, de Stern vliegt niet meer zo hoog, vele klanten komen er achter dat de Stern bedrijven enkel en alleen bezig zijn hun klanten uit te knijpen met hun roofvogelklauwen. Ik ga wel naar de lokale garage waar de baas mee sleutelt in plaats van te zitten in een duur glazen paleis ontworpen door de vrouw van de baas voor veel te veel geld. de lokale eerlijke garage waar ik niet alleen als wandelende portemonnee wordt gezien en waar je de spanning niet voelt van de pressende “managers” boven het wel werkende personeel.

  • Pieter

    Heeft iemand van Kwast zijn interview in het Parool gelezen? Toch een prachtig compliment voor de werknemers van oa Stern Amsterdam dat je lui en onbeschoft bent. Ze boffen maar met een directeur die mooie complimenten geeft.

  • Cees

    Henk heeft zelfs zijn bonus voor 2013 laten schieten om de cijfers op te poetsen, Stern gaat dit jaar uit op een beurscrash, weinig verkopen, lege werkplaatsen, ontevreden klanten, een kwestie van maanden.

  • Cees

    Het verlies van 2012 zegt in de ontmanteling van Stern pixel, voorheen Ai pixel, gebakken lucht dat hij voor heel veel geld aan Stern heeft verkocht omdat hij al wist dat het een miskoop van hemzelf wat.

  • Cees

    Henk van der Kwast, IC groep, Dubbel M, Merel investment, Mango mobility, stichting trustee tureluur, enz. Allemaal in het belang van hem en niet in het belang van de aandeelhouders Stern. Hoe lang gaat hij dit nog volhouden? Koers Stern is een zwarte piste geworden. Advies Stern aandelen is verkopen en wel zo snel mogelijk. Waar is die 2 miljard omzet die hij belooft heeft? Van bijna 3000 naar 1800 werknemers, de 1 na de andere vestiging die sluit, zg positieve resultaten bij de Opel tak omdat hier de cijfers van Stern plaza in zitten. Het wordt er niet geloofwaardiger op. Maar Hij heeft de zakken gevuld, dus de aandeelhouders hebben het nakijken. Zijn haar is grijs, hij loopt gebocheld en gaat zijn laatste jaren leven met de centen die hij op slinkse manier heeft vergaard. Jammer voor hem dat hij ze niet mee kan nemen.

  • Cees

    Van der Kwast heeft geprobeerd door het zelf aankopen van aandelen het vertrouwen in Stern te vergroten, immers, aankopen van een CEO hebben vaak dat effect. Helaas werkt het averechts en is hij zelf in een paar maanden een paar jaarsalarissen kwijt.

  • Pieter

    Toch dochterlief maar opslag geven en voor een paar filialen wat meubels bestellen, dan stuur het familie inkomen weer veilig gesteld. Dan die aandeelhouders maar wat minder dividend.

  • Pieter

    Zozo, weer 1 aandeel Stern verkocht vandaag, je zal er maar mee in je maag zitten.

  • Pieter

    Kwassie is een van de slechtste in de autobranche, hij heeft zijn trucjes in de bankenwereld geleerd en vele om de tuin geluid. Ik raad de aandeelhouders aan zo snel mogelijk afscheid te nemen van Stern aandelen voordat de boel instort, dit is dichterbij dan u denkt!

  • Pieter

    Zo, Henkie heeft via via wat aandelen laten kopen voor te veel om de koers wat op te voeren, nu wel een hele 13 euro, is dat geen ongeluksgetal?

  • Pieter

    Jammer Henk, het aandeel blijft in de buurt van wat het werkelijk waard is, een Euro of 8 hooguit

  • Pieter

    Zozo, vandaag weer 36 hele aandelen verkocht, ben ik blij dat ik afscheid van de hele boel genomen heb.

  • Cees

    Wat hoor ik nu, gaat Henk zelf de leiding van de Sternpoints op zich nemen, weet hij wat van auto’s, personeel en klanten dan?

  • Journalist

    Stern volgt Koops op, dit jaar nog!

  • Jack

    Kwaliteitsmanagement. Ik vind dat een mooi woord.
    Als je kwaliteit kunt managen, ben je beter in staat om rendement te halen uit dat wat je doet.
    Simpelweg omdat je je meer bewust bent van dingen.
    Je meet gebeurtenissen en kan met de uitkomst van de analyse vervolgstappen zetten.
    Een verandering inzetten als dat nodig is.

    Natuurlijk is het een zwaar woord. En daarom zullen veel ondernemers eroverheen stappen.
    “We doen het al jaren zo!”, is een veelgehoorde term.
    En dat zijn vaak de bedrijven waar het niet goed mee gaat…

    Een terugkerend item tijdens audits is de werkhouding van medewerkers.
    Management bestempelt die houding vaak met ‘onwil’ of ‘nonchalance’.
    Toegegeven, door de ontslagdreiging van de laatste jaren is het daarmee iets beter gesteld, maar niet vanuit de juiste beweegredenen.
    Want de situatie waar ik naar toe wil, is nog niet altijd verbeterd.

    Als ik bijvoorbeeld met orderbegeleiders spreek, dan blijkt daaruit vaak veel kennis en de grote wil om dingen goed te doen.
    Waarom gaat het dan vaak niet goed? Waarom denkt het management er anders over?
    Dat komt omdat de werknemer het idee heeft dat er niet naar hem geluisterd wordt. Dat hij niet gezien of gewaardeerd wordt.
    En dat hij dat gevoel heeft, is met het blote oog vaak te zien: een verwaarloosde staat van de werkomgeving.
    Letterlijk: kapotte stoelbekleding, oude computers, verstofte bureaus etc.

    Daar kan je ‘s morgens, als je wekker gaat, gewoonweg niet warm voor lopen.
    Niemand kijkt er naar uit om terug te keren naar een plek die geen waardigheid uitstraalt.
    Hoe kun je trots worden op het bedrijf waar je voor werkt, als uit niets blijkt dat het bedrijf ook trots op jou is?

    Betrokkenheid van je medewerkers moet je ook verdienen. Net als respect.
    Als je als manager een cultuur weet te scheppen waarin mensen zich betrokken en gezien voelen, ben je op de goede weg.
    Wanneer mensen complimenten krijgen en in een prettige omgeving werken, zal de productiviteit daar wel bij varen.
    Je medewerkers zijn je interne klanten en je belangrijkste ambassadeurs.

    Investeringen doen hoort bij het bedrijfsleven.
    Maar sta er eens bij stil waar het hoogste rendement te halen valt!

  • Cees

    Ik heb nog 5000 aandelen Stern in bezig, ga ik deze nog proberen te verkopen of wikkel ik ze op een wc rol om mijn r..t mee af te vegen?

  • Cees

    Yes, weer een aandeel Stern kwijt vandaag. Nog 4999 te gaan, schiet al lekker op.

  • Cees

    Wat een rukhandel die Stern. Valt behalve voor hvdk geen moer in te verdienen

  • Cees

    Door Henk geschreven:
    7 Tips voor een angstcultuur

    1. Kappen met complimenten
    De meeste mensen hunkeren naar een complimentje omdat we elkaar heden ten dage kapot maken met presteren, targets en andere perfecties. Wil je mensen onzeker maken stop dan met het geven van complimenten. Zeker als ze er een beetje naar hengelen. Zeg dan: ‘Maar, joh, daar word je toch gewoon voor betaald?’ Succes gegarandeerd.

    2. Wees onbarmhartig voor onbenullen
    Opbouwende kritiek. Daar lach jij om. Dat is voor mietjes. We zijn op kantoor om te werken, toch? ‘Daar word je hard van’ was één van de belangrijkste quotes uit jouw armzalige jeugd. Wees hard en meedogenloos als iemand een foutje maakt. Hup, d’r bovenop. En dan na het schreeuwen als Van Gaal niet een arm over iemands schouder, nee, op de persoon.
    Dat iemand een afspraak vergeet is niet alleen verkeerd gedrag, nee, die hele gozer is een loser, een sukkel. Een ondermens. Maak hem of haar dat duidelijk. En, als iemand dan begint te janken – hoe heeft het zo ver kunnen komen in dit land dat gevoelens ineens belangrijk zijn? – lach hem of haar uit. ‘Toon een beetje ruggengraat. Jij wilt toch hogerop komen, Fatiha? Aan de slag. Kaken op elkaar en door! Huilen doe je thuis maar of bij de Imam.’

    3. Negeren kun je leren
    Dit is een makkelijke. Negeren dat doen we allemaal dagelijks. Zeker als je in een buurt woont met veel bekenden. In de verte zie je hem of haar al fietsen, net op de markt geweest, en zo nonchalant mogelijk kijk je de andere kant op. Dat kan ook op je werk. Niks zeggen, vermijd oogcontact, doe of die ander er niet is. Je kunt deze tactiek nog extra kracht bij zetten door tijdens de lunch tegen een paar mensen overdreven amicaal en belangstellend te doen en die paar mensen die altijd overal wat van vinden dood te zwijgen. Stellen ze je een vraag? Niet reageren en meteen in gesprek gaan met een ander.

    4. Smeed connecties
    Een angstcultuur creëren doe je natuurlijk niet alleen. Smeed connecties, zorg dat mensen van je gaan houden. Zorg dat je op de hoogte bent van alle belangen binnen het management. Maak daar echt werk van. Thuis op de werkkamer kun je grote vellen hangen, waarbij je alle ins- en outs van iedereen kent, tot in detail. Ook van het thuisfront weet je veel. Dochter gaat trouwen? Vrouw kampt met een hernia? Doe belangstellend, geef dáár wel complimenten, laat je van je meest charmante kant zien. Zeg dat je zaken voor hen in orde gaat maken.

    5. Roddel
    Praat niet te veel met mensen, maar vooral over hen. Heeft Rachel al een beetje ‘moeite’ met Sylvester? Dat is jouw kans. Deel een blunder over hem, en doe dat met piëteit. Doe alsof je begaan ben met Sylvester.

    6. Lieg
    Om je eigen positie te versterken is een leugentje soms een must. Wat zeg ik? Doe de waarheid moedwillig geweld aan. Verzin dingen, maar zeg altijd dat je het van horen zeggen hebt. Jij bent natuurlijk niet degene die rond verspreidt dat iemand drie pakken printpapier heeft meegenomen, of het met de secretaresse heeft gedaan. Dat heb je ‘van horen zeggen’. Verdraai de waarheid, deze is toch altijd subjectief.

    7. Dreig dagelijks
    Van dreigen moet je een dagelijkse prioriteit maken. Als mensen zich van hun mondige kant laten zien, snoer hen de mond. Stel daar een dreigement tegenover. ‘Tsja, Marcel, ik weet niet of dit soort geklets nu echt bijdraagt aan jouw carrière binnen dit concern. Ik dacht dat je vrouw weer zwanger is? En je gaat toch groter wonen? Ik kan mij voorstellen dat werkloosheid je nu heel slecht zou uitkomen.’

  • Pieter

    16,40? 12,92 dus vandaag,minus 3480000 dus voor Henkie, Auuuuw

  • Pieter

    Stern koers lijkt wel schansspringen, hard naar beneden, stukje omhoog en dan in vrije val naar het nulpunt

  • Cees

    Er gaan binnenkort praktijken van Stern openbaar gemaakt worden die absoluut niet door de beugel kunnen.

  • Sternschande

    Sterntanic, wat onzinkbaar leek kan snel op de bodem van de oceaan belanden.

  • De Waarheid

    Feitjes van Kwassie op een rijtje:
    Aandelen ingekocht onder het mom van Stern aandelenplan van hemzelf en zijn vriendjes voor een te hoge prijs.
    Verkopen aan Stern van artikelen van IC Goods, kerstpakketten, bedrijfskleding, pennen, paraplu’s, enz. en Dubbel M meubels voor een niet markt conforme, lees veel te hoge prijs, aan Stern filialen en niemand mocht dit weigeren op laste van ontslag.
    Verhuren van panden aan Stern via vastgoedbedrijven van Kwassie, voor een belachelijk hoge prijs zodat deze filialen nooit of te nimmer rendabel konden worden.
    Het verkopen van AI pixel aan Stern, toen Stern Pixel, een waardeloos bedrijf in ICT, gebakken lucht en Kwassies grootste miskoop maar hij was er mooi van af ten koste van de Stern aandeelhouders.
    Het ontmantelen van Stern Pixel in 2013, met een miljoenenverlies tot gevolg ten koste van de Stern aandeelhouders.
    Alle publiciteit rondom het artikel op http://www.925.nl vanwege zijn dubieuze transactie’s als hierboven genoemd.
    Het plegen van een economisch delict wegens het niet uitbetalen van de eenmalige uitkering van 400 euro in November 2009 aan de 600 tot 700 personeelsleden met een auto van de zaak terwijl dit verplicht was volgens de door de minister algemeen verbindend verklaarde cao, dus valse concurrentie tegenover Bovag bedrijven die deze uitkering wel netjes hebben betaald aan hun personeel.
    Het frauderen met ESF subsidies in 2009 door personeel gedwongen laten tekenen voor leerprojecten welke nooit hebben plaatsgevonden.
    Het veelal onnodig laten verbouwen van vele Stern vestigingen door 1 aannemer voor niet conforme prijzen terwijl er door deze zelfde aannemer ook verbouwingen bij Kwassie thuis plaatsvonden.
    Het ontslaan van personeel onder valse redenen om goedkoper personeel te verplaatsen, het UWV te misleiden en geld bij importeurs los te peuteren door te dreigen filialen op belangrijke plaatsen te sluiten.
    Het ontkennen van al deze feiten en deze proberen te weerleggen door een intern onderzoek door nota bene de huisaccountant F. de Bruin.
    Het manipuleren van de Stern aandelenprijs door het publiceren van een bericht over fusie/overname van Koops Furness terwijl hier nooit sprake van geweest is.
    Het benoemen van Amsterdams, dus eigen, personeel als zijnde lui en onbeschoft.
    Het intimideren van huurder van der Plas in een van Kwassies panden in Amsterdam omdat hij daar een Stern vestiging gepland had.
    Het bedreigen van personeel en ondernemingsraden als deze maar een opmerking over zijn plannen durfden te maken.
    Zo is er nog veel meer, maar voor vandaag genoeg om te laten zien op wat voor criminele manieren Stern het beter probeert te doen dan de bedrijven die wel eerlijk zijn.

  • Pieter

    Koops Furness moet natuurlijk Pouw zijn?

  • Maarten

    Zozo, dat niet betalen van die uitkering heeft Stern dus een kleine 300000 euro opgeleverd. Met de subsidiefraude heeft dit het jaar 2009 gered. Wordt 2014 het jaar van boeten?

  • Cees

    Wet op de economische delicten: ter voorkoming van onrechtmatig financieel voordeel
    Een ‘economisch delict’ is een overtreding waarmee onrechtmatig financieel voordeel wordt behaald. In de Wet op de economische delicten staat welke feiten een economisch delict zijn. Ook staan in deze wet regels over de opsporing, vervolging en berechting van dergelijke delicten. Veel overtredingen van de wetten waarvan de Inspectie SZW toezicht houdt op de naleving ervan worden tot een economisch delict gerekend. Immers, een werkgever behaalt in veel gevallen onrechtmatig economisch voordeel met deze overtredingen. De straf voor een economisch delict bedraagt maximaal 6 jaar gevangenisstraf en/of een boete van maximaal 10 % van de jaaromzet.

  • Jos S

    Henk kennende zal het meeste hier wel waar zijn. Hij moet zich diep schamen dat iemand met zoveel geld toch nog moet stelen van zijn werknemers en van de maatschappij. Hopelijk ontloopt hij zijn verdiende straf niet.

  • Anoniem

    Ik ben blij dat ik niet meer als receptionist bij een Stern bedrijf werk, ik was zover dat ik de klanten niet meer recht aan durfde te kijken omdat ze getild werden.

  • Gerard

    Ik zat eens even te snuffelen in dat mooie jaarverslag met al die vogeltjes, klopt het dat die subsidie onder de overige baten verwerkt is, dan heeft fit inderdaad 2009 uit de rode cijfers gehouden

  • Jack

    Ik hoop dat ze die Hunter achter de tralies zetten, ik heb mijn mond open gedaan als medewerker en meteen heeft mijnheer bijna een jaar verborgen camera’s op mijn werkplek laten zetten en mij getreiterd totdat ik de fout inging. Wat mij betreft is levenslang niet genoeg voor deze……..