Stern verkoopt Renault Zaandam aan Nieuwendijk

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Nieuwendijk krijgt in Zaandam zijn achtste Renault-vestiging. (Foto: Shutterstock)

Dealerholding Stern Groep heeft zijn Renault-activiteiten in Zaandam aan Nieuwendijk verkocht. Dat meldt het bedrijf vandaag nabeurs. Nieuwendijk kocht eerder al de Renault-activiteiten van Stern in Amsterdam. Door de overname groeit Nieuwendijk, dat alleen Renault voert, naar 8 vestigingen.

Stern is door de verkoop niet langer met het merk actief in de regio Groot-Amsterdam. 

Stern meldt de activiteiten in Zaandam te verkopen met het oog op “beoogde uitbreiding” in Noord-Brabant. Daar heeft het bedrijf zes Renault-vestigingen. Het bedrijf is in gesprek met Renault Nederland. 

“Stern streeft naar clusters van toonaangevende merken in aaneensluitende geografische gebieden, waarbij minimaal 10% en maximaal 20% van het landelijke potentieel van het betrokken merk wordt vertegenwoordigd”, meldt Stern in een toelichting.

Scherpe keuzes

Begin dit jaar droeg Stern zijn Volkswagen Groep-dealerschappen over aan Broekhuis. Het bedrijf, dat nog met het Zweedse Hedin in gesprek is over een fusie, meldt scherpe keuzes ten aanzien van merken en vestigingen te moeten maken. “Autofabrikanten sturen op verschillende wijzen aan op verandering van het distributiemodel, wat zal leiden tot aanpassing van de rol in de keten voor importeur en dealer. In elk scenario is de rationalisatie van dealernetwerken noodzakelijk en wordt ‘cost leadership’ nog relevanter. Stern focust op de waarde die de individuele bedrijfsactiviteiten en merken toevoegen aan de eigen geïntegreerde mobiliteitspropositie.”

Stern staat op plek 2 in de Automotive Dealerholding Top 60 en Nieuwendijk op plek 38.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Stern verkoopt Renault Zaandam aan Nieuwendijk | Automotive Online

Stern verkoopt Renault Zaandam aan Nieuwendijk

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Nieuwendijk krijgt in Zaandam zijn achtste Renault-vestiging. (Foto: Shutterstock)

Dealerholding Stern Groep heeft zijn Renault-activiteiten in Zaandam aan Nieuwendijk verkocht. Dat meldt het bedrijf vandaag nabeurs. Nieuwendijk kocht eerder al de Renault-activiteiten van Stern in Amsterdam. Door de overname groeit Nieuwendijk, dat alleen Renault voert, naar 8 vestigingen.

Stern is door de verkoop niet langer met het merk actief in de regio Groot-Amsterdam. 

Stern meldt de activiteiten in Zaandam te verkopen met het oog op “beoogde uitbreiding” in Noord-Brabant. Daar heeft het bedrijf zes Renault-vestigingen. Het bedrijf is in gesprek met Renault Nederland. 

“Stern streeft naar clusters van toonaangevende merken in aaneensluitende geografische gebieden, waarbij minimaal 10% en maximaal 20% van het landelijke potentieel van het betrokken merk wordt vertegenwoordigd”, meldt Stern in een toelichting.

Scherpe keuzes

Begin dit jaar droeg Stern zijn Volkswagen Groep-dealerschappen over aan Broekhuis. Het bedrijf, dat nog met het Zweedse Hedin in gesprek is over een fusie, meldt scherpe keuzes ten aanzien van merken en vestigingen te moeten maken. “Autofabrikanten sturen op verschillende wijzen aan op verandering van het distributiemodel, wat zal leiden tot aanpassing van de rol in de keten voor importeur en dealer. In elk scenario is de rationalisatie van dealernetwerken noodzakelijk en wordt ‘cost leadership’ nog relevanter. Stern focust op de waarde die de individuele bedrijfsactiviteiten en merken toevoegen aan de eigen geïntegreerde mobiliteitspropositie.”

Stern staat op plek 2 in de Automotive Dealerholding Top 60 en Nieuwendijk op plek 38.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.