Failliete DFSK-importeur Automotive Europe maakt doorstart als Drive Conversions

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Het faillissement van Automotive Europe is te wijten aan de corona crisis. (Foto: Shutterstock)

Automotive Europe assembleerde kleine bedrijfswagens van DFSK en zorgde onder meer voor een elektrische aandrijving of een aandrijving op groen gas. De auto’s werden in China gekocht en in Nederland ingevoerd. Het bedrijf is afgelopen juni failliet gegaan.

Het faillissement van Automotive Europe is te wijten aan de corona crisis. Dat stelt curator Anita Baan in het meest recente faillissementsverslag. ‘De onderneming bevond zich nog in de groeifase. Als gevolg van de aanhoudende corona-perikelen bleven nieuwe orders uit en werden bestaande orders uitgesteld, dan wel geannuleerd’, schrijft Baan in haar verslag. 

Niet voor het eerst

Het bedrijf heeft een doorstart gemaakt onder leiding van oud-eigenaar Bert Jansen, ook eigenaar van Bert Jansen Minicars. Drive Conversions heeft de twee medewerkers die door de curator zijn ontslagen inmiddels weer in dienst genomen. 

Automotive Europe is niet het eerste bedrijf dat Jansen failliet heeft laten verklaren. Zijn bedrijf Allmotive kwam ook in de problemen en is failliet verklaard in 2016.

Failliete DFSK-importeur Automotive Europe maakt doorstart als Drive Conversions | Automotive Online

Failliete DFSK-importeur Automotive Europe maakt doorstart als Drive Conversions

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Het faillissement van Automotive Europe is te wijten aan de corona crisis. (Foto: Shutterstock)

Automotive Europe assembleerde kleine bedrijfswagens van DFSK en zorgde onder meer voor een elektrische aandrijving of een aandrijving op groen gas. De auto’s werden in China gekocht en in Nederland ingevoerd. Het bedrijf is afgelopen juni failliet gegaan.

Het faillissement van Automotive Europe is te wijten aan de corona crisis. Dat stelt curator Anita Baan in het meest recente faillissementsverslag. ‘De onderneming bevond zich nog in de groeifase. Als gevolg van de aanhoudende corona-perikelen bleven nieuwe orders uit en werden bestaande orders uitgesteld, dan wel geannuleerd’, schrijft Baan in haar verslag. 

Niet voor het eerst

Het bedrijf heeft een doorstart gemaakt onder leiding van oud-eigenaar Bert Jansen, ook eigenaar van Bert Jansen Minicars. Drive Conversions heeft de twee medewerkers die door de curator zijn ontslagen inmiddels weer in dienst genomen. 

Automotive Europe is niet het eerste bedrijf dat Jansen failliet heeft laten verklaren. Zijn bedrijf Allmotive kwam ook in de problemen en is failliet verklaard in 2016.