E-busbedrijf Ebusco mikt op waardering van 1,3 miljard euro

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Ebusco mikt na zijn beurgang op een marktwaarde van 1,3 miljard euro. (Foto: Ebusco)

Busleverancier Ebusco zet bij zijn beursnotering op de Euronext in Amsterdam in op een marktwaarde van 1,3 miljard euro. Gisteren maakte het bedrijf uit Noord-Brabant een bandbreedte bekend van tussen de 21,50 euro en 24,50 euro waartegen het zijn aandelen wil verkopen bij de beursgang aanstaande vrijdag.

Ebusco maakt elektrische bussen van composiet materiaal met een actieradius van 575 kilometer. Onlangs won het bedrijf uit Deurne, dat in 2012 is opgericht, nog een Automotive Innovation Award.

Doel

De busleverancier maakte in 2020 een omzet van 100 miljoen euro met een Ebitda-marge van 27 procent. Voor dit jaar verwacht het bedrijf dat zijn omzet een kwart bedraagt ten opzichte van 2020 vanwege het huidige chiptekort. Met zijn beursgang, die 300 miljoen euro op moet brengen, wil het bedrijf zijn internationale expansie financieren. Voor de middellange termijn stelt het bedrijf zichzelf ten doel om jaarlijks 3 duizend bussen te leveren. De omzet moet dan groeien naar 1,5 miljard euro met een Ebitda-marge van meer dan 35 procent.

Medeoprichter en directeur Peter Bijvelds, die in het verleden onder meer Landwind-importeur was, Van der Valk Investments en ING Corporate Investments blijven als  aandeelhouders verbonden aan het bedrijf. Iets minder dan een kwart van de aandelen wordt vrijdag aangeboden. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

E-busbedrijf Ebusco mikt op waardering van 1,3 miljard euro | Automotive Online

E-busbedrijf Ebusco mikt op waardering van 1,3 miljard euro

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Ebusco mikt na zijn beurgang op een marktwaarde van 1,3 miljard euro. (Foto: Ebusco)

Busleverancier Ebusco zet bij zijn beursnotering op de Euronext in Amsterdam in op een marktwaarde van 1,3 miljard euro. Gisteren maakte het bedrijf uit Noord-Brabant een bandbreedte bekend van tussen de 21,50 euro en 24,50 euro waartegen het zijn aandelen wil verkopen bij de beursgang aanstaande vrijdag.

Ebusco maakt elektrische bussen van composiet materiaal met een actieradius van 575 kilometer. Onlangs won het bedrijf uit Deurne, dat in 2012 is opgericht, nog een Automotive Innovation Award.

Doel

De busleverancier maakte in 2020 een omzet van 100 miljoen euro met een Ebitda-marge van 27 procent. Voor dit jaar verwacht het bedrijf dat zijn omzet een kwart bedraagt ten opzichte van 2020 vanwege het huidige chiptekort. Met zijn beursgang, die 300 miljoen euro op moet brengen, wil het bedrijf zijn internationale expansie financieren. Voor de middellange termijn stelt het bedrijf zichzelf ten doel om jaarlijks 3 duizend bussen te leveren. De omzet moet dan groeien naar 1,5 miljard euro met een Ebitda-marge van meer dan 35 procent.

Medeoprichter en directeur Peter Bijvelds, die in het verleden onder meer Landwind-importeur was, Van der Valk Investments en ING Corporate Investments blijven als  aandeelhouders verbonden aan het bedrijf. Iets minder dan een kwart van de aandelen wordt vrijdag aangeboden. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.