Dieven op heterdaad betrapt bij diefstal katalysatoren

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De katalysator is er in 5 minuten onderuit (foto: Shutterstock)

Drie mannen zijn deze week op heterdaad betrapt door de politie bij het stelen van katalysatoren in de regio rond Rheden en Doesburg. Dat meldt de politie. Een aantal particulieren heeft vorige week aangifte gedaan van diefstal van de katalysator van hun auto. En een autobedrijf in Rheden meldde de diefstal van 15 katalysatoren.

De verdachten werden midden in de nacht aangehouden in Tiel. Daar had een getuige verdachte personen gehoord en gezien. Ze reden weg in een grijze BMW. De betreffende auto werd in de buurt aangetroffen en tot stoppen gedwongen. Hierbij raakte zowel de BMW als de politieauto beschadigd. Drie mannen, 28 en 33 jaar uit Groot-Brittannië en een 45-jarige uit Ierland, zijn aangehouden en opgesloten voor nader onderzoek. In hun BMW, voorzien van valse kentekenplaten, troffen de agenten meerdere katalysatoren en 15 valse kentekenplaten aan. Inmiddels zijn twee aangiften van diefstal van katalysatoren gekoppeld aan deze verdachten. De politie heeft echter meer katalysatoren gevonden dan dat er aangiften zijn.

De politie meldt dat de schade per gestolen katalysator al gauw oploopt tot 1.600 euro. De regionale website GelreNieuws meldt dat de daders zeer snel zijn. Binnen 3 tot 5 minuten wordt een auto opgekrikt en de katalysator gedemonteerd. Zelfs op klaarlichte dag. 

Katalysatoren behoren tot de meest gestolen auto-onderdelen, naast navigatiesystemen, airbags, wielen en roetfilters.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.