EVBox bereidt Amerikaanse beursgang voor

Jeroen Vos Jeroen Vos
Laadpaalleverancier EVBox heeft het doel om aan het eind van Q1 2021 beursgenoteerd te zijn. (Foto: Shutterstock)

Laadpaalleverancier EVBox bereidt een beursgang voor op de Amerikaanse beurs. Dit wordt mogelijk dankzij een samenvoeging met een special purposed acquisition company (SPAC) voor fondsenwerving van de TPG Pace Group. Aan het eind van het eerste kwartaal in 2021 moet de beursgang gerealiseerd zijn. Dat maakt EVBox bekend.

De samenvoeging met de SPAC levert de laadpaalleverancier naar verwachting 425 miljoen dollar (350 miljoen euro) op. Het bedrijf gaat dit gebruiken voor productontwikkeling en expansie in Europa en Noord-Amerika. Volgens Kristof Vereenooghe, ceo EVBox, schaalt het bedrijf dankzij de overeenkomst en naderende beursgang op voor wereldwijde expansie. “Met onze nieuwe partners bij TPG, de strategische ondersteuning van energiebedrijf Engie (de moedermaatschappij van EVBox, red) en nieuwe investeerders, zijn we goed gepositioneerd om de productontwikkeling te versnellen.” Onder de investeerders zijn institutionele beleggers zoals BlackRock, Inclusive Capital Partners en Wellington Management. De algemene verwachting is dat door de toenemende elektrificatie, wereldwijd de vraag naar laadoplossingen toeneemt.

Moederbedrijf Engie behoudt een minderheidsbelang van ruim 40 procent en blijft een strategische partner van EVBox. De laadpaalleverancier betrok eerder dit jaar een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, waar het vanwege het coronavirus een digitaal congres hield.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

EVBox bereidt Amerikaanse beursgang voor | Automotive Online

EVBox bereidt Amerikaanse beursgang voor

Jeroen Vos Jeroen Vos
Laadpaalleverancier EVBox heeft het doel om aan het eind van Q1 2021 beursgenoteerd te zijn. (Foto: Shutterstock)

Laadpaalleverancier EVBox bereidt een beursgang voor op de Amerikaanse beurs. Dit wordt mogelijk dankzij een samenvoeging met een special purposed acquisition company (SPAC) voor fondsenwerving van de TPG Pace Group. Aan het eind van het eerste kwartaal in 2021 moet de beursgang gerealiseerd zijn. Dat maakt EVBox bekend.

De samenvoeging met de SPAC levert de laadpaalleverancier naar verwachting 425 miljoen dollar (350 miljoen euro) op. Het bedrijf gaat dit gebruiken voor productontwikkeling en expansie in Europa en Noord-Amerika. Volgens Kristof Vereenooghe, ceo EVBox, schaalt het bedrijf dankzij de overeenkomst en naderende beursgang op voor wereldwijde expansie. “Met onze nieuwe partners bij TPG, de strategische ondersteuning van energiebedrijf Engie (de moedermaatschappij van EVBox, red) en nieuwe investeerders, zijn we goed gepositioneerd om de productontwikkeling te versnellen.” Onder de investeerders zijn institutionele beleggers zoals BlackRock, Inclusive Capital Partners en Wellington Management. De algemene verwachting is dat door de toenemende elektrificatie, wereldwijd de vraag naar laadoplossingen toeneemt.

Moederbedrijf Engie behoudt een minderheidsbelang van ruim 40 procent en blijft een strategische partner van EVBox. De laadpaalleverancier betrok eerder dit jaar een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, waar het vanwege het coronavirus een digitaal congres hield.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.