CBS: Sterk herstel autobranche in derde kwartaal

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

In het derde kwartaal lag de omzet in de autobranche 23 procent hoger dan in het tweede kwartaal. Dat meldt het CBS vandaag. Vergeleken met het derde kwartaal in 2019 bedraagt de stijging 0,3 procent. In het tweede kwartaal daalde de omzet (t.o.v. het eerste kwartaal) met een kwart. 

De grootste omzetstijging zit bij de auto-importeurs (+45%). Ook de handel en reparatie van personenauto’s kende in het derde kwartaal een omzetstijging (23%). Doordat het verkeer het laatste kwartaal weer wat toenam, profiteerde ook de handel in onderdelen, stelt het CBS. De groothandel en detailhandel in onderdelen boekten in het derde kwartaal een omzetstijging van ruim 18 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. De tweede kwartaalcijfers van het CBS werden door de onderdelendistributeurs betwist.

Ondernemersvertrouwen

Het aantal vacatures in de auto- en motorbranche is toegenomen. In het derde kwartaal stonden er drieduizend vacatures uit, een kwartaal eerder waren dat er nog 2,3 duizend.

Het vertrouwen onder ondernemers in de auto- en motorbranche is ook gestegen. Aan het begin van het laatste kwartaal lieten ondernemers met -6,9 weten nog iets meer vertrouwen in de toekomst te hebben. In het tweede en derde kwartaal van dit jaar bedroeg het vertrouwen achtereenvolgens -46,9 en -9,0. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

CBS: Sterk herstel autobranche in derde kwartaal | Automotive Online

CBS: Sterk herstel autobranche in derde kwartaal

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

In het derde kwartaal lag de omzet in de autobranche 23 procent hoger dan in het tweede kwartaal. Dat meldt het CBS vandaag. Vergeleken met het derde kwartaal in 2019 bedraagt de stijging 0,3 procent. In het tweede kwartaal daalde de omzet (t.o.v. het eerste kwartaal) met een kwart. 

De grootste omzetstijging zit bij de auto-importeurs (+45%). Ook de handel en reparatie van personenauto’s kende in het derde kwartaal een omzetstijging (23%). Doordat het verkeer het laatste kwartaal weer wat toenam, profiteerde ook de handel in onderdelen, stelt het CBS. De groothandel en detailhandel in onderdelen boekten in het derde kwartaal een omzetstijging van ruim 18 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. De tweede kwartaalcijfers van het CBS werden door de onderdelendistributeurs betwist.

Ondernemersvertrouwen

Het aantal vacatures in de auto- en motorbranche is toegenomen. In het derde kwartaal stonden er drieduizend vacatures uit, een kwartaal eerder waren dat er nog 2,3 duizend.

Het vertrouwen onder ondernemers in de auto- en motorbranche is ook gestegen. Aan het begin van het laatste kwartaal lieten ondernemers met -6,9 weten nog iets meer vertrouwen in de toekomst te hebben. In het tweede en derde kwartaal van dit jaar bedroeg het vertrouwen achtereenvolgens -46,9 en -9,0. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.