Fastned boekt overwinning voor de Raad van State

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Raad van State volgt het oordeel van de rechtbank. (Foto: Shutterstock)

Snellaadbedrijf Fastned heeft van de Raad van State gelijk gekregen in een rechtszaak over de exclusieve verlening van vergunningen voor laadpalen aan wegrestaurants en benzinestations langs de snelweg.

De zaak ging over een wegrestaurant dat toestemming kreeg voor zes laadpalen op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-Oost langs de A4 bij Schiphol. Fastned tekende beroep aan tegen de vergunning voor het plaatsen van laadpalen als aanvullende voorziening bij het Van der Valk-restaurant op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-Oost, waar ook al een laadstation van Fastned staat.

Door de plaatsing van de laadpalen van Van der Valk ontstond er concurrentie voor Fastned, dat in 2012 de gunning kreeg voor een laadstation. De RvS, de hoogste bestuursrechter van Nederland, oordeelt nu dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat vergunningen voor laadpalen als aanvullende voorziening niet exclusief mag reserveren voor benzinestations en wegrestaurants. Eerder oordeelde de rechtbank ook al in het voordeel van Fastned. 

Lees meer op Fleet&Mobility.nl.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Fastned boekt overwinning voor de Raad van State | Automotive Online

Fastned boekt overwinning voor de Raad van State

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Raad van State volgt het oordeel van de rechtbank. (Foto: Shutterstock)

Snellaadbedrijf Fastned heeft van de Raad van State gelijk gekregen in een rechtszaak over de exclusieve verlening van vergunningen voor laadpalen aan wegrestaurants en benzinestations langs de snelweg.

De zaak ging over een wegrestaurant dat toestemming kreeg voor zes laadpalen op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-Oost langs de A4 bij Schiphol. Fastned tekende beroep aan tegen de vergunning voor het plaatsen van laadpalen als aanvullende voorziening bij het Van der Valk-restaurant op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-Oost, waar ook al een laadstation van Fastned staat.

Door de plaatsing van de laadpalen van Van der Valk ontstond er concurrentie voor Fastned, dat in 2012 de gunning kreeg voor een laadstation. De RvS, de hoogste bestuursrechter van Nederland, oordeelt nu dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat vergunningen voor laadpalen als aanvullende voorziening niet exclusief mag reserveren voor benzinestations en wegrestaurants. Eerder oordeelde de rechtbank ook al in het voordeel van Fastned. 

Lees meer op Fleet&Mobility.nl.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.