Corona-liveblog #13: ‘De auto heeft even geen prioriteit’ | Verkoop kwart lager in maart

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen over de coronacrisis. In de laatste tien dagen van maart daalde het aantal registraties fors. En dat geldt ook voor de taxaties en biedingen bij Autotelex. Daarnaast probeert de branche de zorg te blijven helpen. Zo doneert Vanesch Verf beschermingsmiddelen aan een Tilburgs ziekenhuis en verzorgingshuis.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

De liveblog van woensdag 1 april is gesloten. Uiteraard houden we het belangrijkste nieuws blijvend in de gaten.

13:30 | Vanmiddag om 16.00 uur in de Automotive Livestream: BMW/Mini winnaar RODI onderzoek

Automotive brengt u dagelijks om 16.00 uur via een Livestream op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de impact van de coronacrisis op de autobranche. Vandaag maakte Bert de Kroon, Bovag Autodealers, bekend dat BMW Group Nederland de RODI 2019 gewonnen heeft. BMW Nederland-directeur Stefanie Wurst en voorzitter van de dealervereniging Martin Hegeman vertellen over het geheim achter de succesvolle relatie. 

Kijk de aflevering hieronder terug.

11:50 | ‘De auto heeft even geen prioriteit’

Autobedrijven en -importeurs maken zich zorgen over het teruglopen van het aantal orders en onderhoudsaanvragen door leasemaatschappijen. Als er geen vraag naar nieuwe auto’s is, kunnen ze ook niet worden besteld, reageert de leasebranche op de oproep die gisteren gedaan werd door vier brancheverenigingen om werkzaamheden zoveel mogelijk door te laten gaan. Een aantal grote leasemaatschappijen, waaronder Leaseplan, zijn terughoudend op het gebied van onderhoud. Dat heeft onder andere te maken met de ondercapaciteit die ontstaat door de coronamaatregelen, zegt Leaseplan-woordvoerder Corinne Vonk. “De auto komt wat ons betreft op dit moment niet op de eerste plaats. Veel mensen werken thuis om besmettingsgevaar te voorkomen en daardoor is er minder capaciteit beschikbaar.”

Renate Hemerik, voorzitter van branchevereniging VNA, vindt dat de autoretail te gemakkelijk over het feit heen stapt dat uiteindelijk de klant is die bepaalt. “En er zijn ook leasemaatschappijen die nu juist wel stimuleren om dat onderhoud te laten doen of die schade te herstellen.” Lees het hele artikel hier.

11:45 | Twee derde minder biedingen en taxaties bij Autotelex

Uit de eerste coronabarometer van restwaardebepaler Autotelex blijkt dat het aantal taxaties en biedingen met ruim 65 procent is teruggelopen. Autotelex ziet dat handelsbiedingen momenteel zwaar onderuit gaan. Maar het bedrijf stelt dat de waarden na de crisis snel weer op het normale niveau komen. Autotelex heeft ook op een rij gezet welke auto’s momenteel de grootste prijsdruk ervaren. Vooral de Peugeot 308 SW diesel, die in 2015 massaal is ingezet, kent forse prijsdalingen. Bij de plug-ins is het vooral de Mercedes C-klasse 350e die het nu zwaar heeft. Autotelex baseert zich hierbij op biedingen in AutotelexPro. Lees het hele artikel hier.

09.35 | Vanesch Verf doneert beschermingsproducten

Vanesch Verf Groep, leverancier van de schadebranche, laat weten 500 beschermingsproducten te doneren aan een verzorgingstehuis en het ETZ Ziekenhuis in Tilburg. Het gaat bijvoorbeeld om wegwerpoveralls en veiligheidsbrillen. Vanesch Verf in Tilburg is een multibrand lakeverancier van onder andere Lesonal, Cromax, Standox en PPG.

09:00 | Verkoop kwart lager in maart

In maart zijn er 23 procent minder auto’s geregistreerd dan vorig jaar. In de laatste tien dagen van maart daalde het aantal registraties met 45 procent. In totaal werden er in maart 29 duizend auto’s geregistreerd. Over heel 2020 komt het totaal uit op 103 duizend (-10%). Lees het hele artikel hier.

08:30 | Solera meldt 25% minder schadecalculaties

Het aantal Audatex schadecalculaties is in de laatste week van maart met 25 procent gedaald in vergelijking met de eerste week van deze maand, zo meldt dataleverancier Solera. Wat betreft het gemiddeld schadebedrag is ook een daling waarneembaar. In het begin van de maand is het schadebedrag nog 1.640 euro. In de loop van de maand zakt het met 9 procent naar 1.493 euro. Volgens Solera zijn er momenteel minder zware ongelukken. Lees het hele artikel hier.

Corona-liveblog

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Corona-liveblog #13: ‘De auto heeft even geen prioriteit’ | Verkoop kwart lager in maart | Automotive Online

Corona-liveblog #13: ‘De auto heeft even geen prioriteit’ | Verkoop kwart lager in maart

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen over de coronacrisis. In de laatste tien dagen van maart daalde het aantal registraties fors. En dat geldt ook voor de taxaties en biedingen bij Autotelex. Daarnaast probeert de branche de zorg te blijven helpen. Zo doneert Vanesch Verf beschermingsmiddelen aan een Tilburgs ziekenhuis en verzorgingshuis.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

De liveblog van woensdag 1 april is gesloten. Uiteraard houden we het belangrijkste nieuws blijvend in de gaten.

13:30 | Vanmiddag om 16.00 uur in de Automotive Livestream: BMW/Mini winnaar RODI onderzoek

Automotive brengt u dagelijks om 16.00 uur via een Livestream op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de impact van de coronacrisis op de autobranche. Vandaag maakte Bert de Kroon, Bovag Autodealers, bekend dat BMW Group Nederland de RODI 2019 gewonnen heeft. BMW Nederland-directeur Stefanie Wurst en voorzitter van de dealervereniging Martin Hegeman vertellen over het geheim achter de succesvolle relatie. 

Kijk de aflevering hieronder terug.

11:50 | ‘De auto heeft even geen prioriteit’

Autobedrijven en -importeurs maken zich zorgen over het teruglopen van het aantal orders en onderhoudsaanvragen door leasemaatschappijen. Als er geen vraag naar nieuwe auto’s is, kunnen ze ook niet worden besteld, reageert de leasebranche op de oproep die gisteren gedaan werd door vier brancheverenigingen om werkzaamheden zoveel mogelijk door te laten gaan. Een aantal grote leasemaatschappijen, waaronder Leaseplan, zijn terughoudend op het gebied van onderhoud. Dat heeft onder andere te maken met de ondercapaciteit die ontstaat door de coronamaatregelen, zegt Leaseplan-woordvoerder Corinne Vonk. “De auto komt wat ons betreft op dit moment niet op de eerste plaats. Veel mensen werken thuis om besmettingsgevaar te voorkomen en daardoor is er minder capaciteit beschikbaar.”

Renate Hemerik, voorzitter van branchevereniging VNA, vindt dat de autoretail te gemakkelijk over het feit heen stapt dat uiteindelijk de klant is die bepaalt. “En er zijn ook leasemaatschappijen die nu juist wel stimuleren om dat onderhoud te laten doen of die schade te herstellen.” Lees het hele artikel hier.

11:45 | Twee derde minder biedingen en taxaties bij Autotelex

Uit de eerste coronabarometer van restwaardebepaler Autotelex blijkt dat het aantal taxaties en biedingen met ruim 65 procent is teruggelopen. Autotelex ziet dat handelsbiedingen momenteel zwaar onderuit gaan. Maar het bedrijf stelt dat de waarden na de crisis snel weer op het normale niveau komen. Autotelex heeft ook op een rij gezet welke auto’s momenteel de grootste prijsdruk ervaren. Vooral de Peugeot 308 SW diesel, die in 2015 massaal is ingezet, kent forse prijsdalingen. Bij de plug-ins is het vooral de Mercedes C-klasse 350e die het nu zwaar heeft. Autotelex baseert zich hierbij op biedingen in AutotelexPro. Lees het hele artikel hier.

09.35 | Vanesch Verf doneert beschermingsproducten

Vanesch Verf Groep, leverancier van de schadebranche, laat weten 500 beschermingsproducten te doneren aan een verzorgingstehuis en het ETZ Ziekenhuis in Tilburg. Het gaat bijvoorbeeld om wegwerpoveralls en veiligheidsbrillen. Vanesch Verf in Tilburg is een multibrand lakeverancier van onder andere Lesonal, Cromax, Standox en PPG.

09:00 | Verkoop kwart lager in maart

In maart zijn er 23 procent minder auto’s geregistreerd dan vorig jaar. In de laatste tien dagen van maart daalde het aantal registraties met 45 procent. In totaal werden er in maart 29 duizend auto’s geregistreerd. Over heel 2020 komt het totaal uit op 103 duizend (-10%). Lees het hele artikel hier.

08:30 | Solera meldt 25% minder schadecalculaties

Het aantal Audatex schadecalculaties is in de laatste week van maart met 25 procent gedaald in vergelijking met de eerste week van deze maand, zo meldt dataleverancier Solera. Wat betreft het gemiddeld schadebedrag is ook een daling waarneembaar. In het begin van de maand is het schadebedrag nog 1.640 euro. In de loop van de maand zakt het met 9 procent naar 1.493 euro. Volgens Solera zijn er momenteel minder zware ongelukken. Lees het hele artikel hier.

Corona-liveblog

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.