Bovag en Rai: nieuwverkoop in 2024 naar 360 duizend auto’s

Nieuwverkoop • De verwachting is dat er dit jaar evenveel nieuwe auto’s worden geregistreerd als vorig jaar.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Promedia)

De nieuwverkoop van personenauto’s komt in 2024 uit op 360 duizend auto’s. Dat verwachten Bovag en RAI Vereniging. Dit jaar komt het aantal registraties naar verwachting uit op 357 duizend auto’s.

Een groot deel van de registraties in 2023 bestond volgens Bovag uit naleveringen van orders uit 2022. ‘Dat we in 2024 op hetzelfde aantal registraties uitkomen als in 2023 wijst erop dat de grootste afleveringsproblemen achter de rug zijn en we afstevenen op een stabilisering van de markt’, aldus de brancheorganisatie.

Ondanks deze stabilisatie in 2024 blijft het aantal registraties nog wel achter op het langjarig gemiddelde van ruim 400 duizend auto’s per jaar. Dit is volgens de twee organisaties zorgwekkend. ‘Omdat juist de nieuwverkoop, mede door elektrische auto’s, in grote mate bijdraagt aan het vergroenen van het wagenpark. Dit benadrukt het belang van stimulering van EV’s ook na 2025, waar het tot dusver nog aan ontbreekt.’

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Bovag en Rai: nieuwverkoop in 2024 naar 360 duizend auto’s | Automotive Online

Bovag en Rai: nieuwverkoop in 2024 naar 360 duizend auto’s

Nieuwverkoop • De verwachting is dat er dit jaar evenveel nieuwe auto’s worden geregistreerd als vorig jaar.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Promedia)

De nieuwverkoop van personenauto’s komt in 2024 uit op 360 duizend auto’s. Dat verwachten Bovag en RAI Vereniging. Dit jaar komt het aantal registraties naar verwachting uit op 357 duizend auto’s.

Een groot deel van de registraties in 2023 bestond volgens Bovag uit naleveringen van orders uit 2022. ‘Dat we in 2024 op hetzelfde aantal registraties uitkomen als in 2023 wijst erop dat de grootste afleveringsproblemen achter de rug zijn en we afstevenen op een stabilisering van de markt’, aldus de brancheorganisatie.

Ondanks deze stabilisatie in 2024 blijft het aantal registraties nog wel achter op het langjarig gemiddelde van ruim 400 duizend auto’s per jaar. Dit is volgens de twee organisaties zorgwekkend. ‘Omdat juist de nieuwverkoop, mede door elektrische auto’s, in grote mate bijdraagt aan het vergroenen van het wagenpark. Dit benadrukt het belang van stimulering van EV’s ook na 2025, waar het tot dusver nog aan ontbreekt.’

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.